NY LOGO: Liverpool skal ha Western Union på drakt-armen de neste fem sesongene. Det liker ikke fansen. Foto: Liverpool FC
NY LOGO: Liverpool skal ha Western Union på drakt-armen de neste fem sesongene. Det liker ikke fansen. Foto: Liverpool FCVis mer

Sponsor på ermet Premier League

Liverpool-fansen så rødt da disse draktene ble lansert: «Er dette en vits?»

Premier League har åpnet opp for sponsor på ermet. Det er det ikke alle som setter pris på.

(FourFourTwo): I går ble det kjent at Liverpool har inngått et samarbeid med den amerikanske bedriften Western Union. Det bekreftet klubben på sin offisielle hjemmeside.

Klubben får 25 millioner pund (rundt 250 millioner norske kroner) over en femårsperiode, for å ha bedriftens logo på ermet på drakten. Det blir 50 millioner ekstra kroner i klubbkassa i året.

Det var et historisk øyeblikk, for klubben har aldri tidligere hatt en sponsor til å pryde ermet. I helgas kamp mot Watford får Liverpool-fansen ta logoen i øyesyn for aller første gang, men vi har allerede fått en smakebit på hvordan det ser ut, og ikke minst hva fansen mener.

For da nyheten ble sluppet i går ettermiddag, tok folk til sosiale medier for å si sin mening om saken.

«Forferdelig», «Er dette en vits?», «Latterlig stor», «Heslig», «Skammelig», «Grusom», «Ser ut som dritt». Dette er bare noen av ordene som ble brukt til å beskrive den nye logoen, da journalist James Pearce i Liverpool Echo la ut bilder av to Liverpool-drakter med logoen på Twitter.

Liverpool informerte samtidig om at alle som har kjøpt den nye drakta for 2017/18-sesongen kan få et Western Union-merke gratis. Det spørs om mange benytter seg av det.

GAMEWEEK #01: Ny sesong og blanke ark. Dette er den aller viktigste Fantasy-runden, som skal legge grunnlaget for hele sesongen. Video: Endre VelleneVis mer Vis mer

Nye regler

Liverpool har kun hatt seks sponsorer til å pryde drakta siden klubben ble stiftet i 1892, og mange ser ut til å være redde for utviklingen. Liverpool har som kjent amerikanske eiere i FSG, og flere peker på at det kommer til å ende opp som i motorsportarrangøren NASCAR, hvor bilene er proppet med reklame fra forskjellige sponosrer.

Tidligere var det kun lov med sponsorlogo på brystet, men Premier League åpnet denne sesongen for at klubbene nå også kan ha sponsormerker på ermet. Det gjelder venstre erme, for på høyresiden har alle klubber Premier League-logoen.

Premier League informerer på sine hjemmesider om at ti klubber allerede har annonsert at de kommer til å ha en sponsor på ermene.

Tinder+United=sant?

Tidligere denne sesongen har det kommet rapporter på at Manchester United vil få logoen til datingappen Tinder på ermet fra og med neste sesong. Det skriver blant annet engelske The Independent. Med en slik avtale er det snakk om at United vil få hele 120 millioner norske kroner per sesong.

De lyseblå naboene i Manchester ble den første klubben til å inngå en avtale, med det koreanske dekkfirmaet Nexen Tire.

NY SPONSOR: Nexen Tire pryder ermet til Manchester City denne sesongen. Foto: Manchester City FC
NY SPONSOR: Nexen Tire pryder ermet til Manchester City denne sesongen. Foto: Manchester City FC Vis mer

Følgende klubber har sponsor på ermene denne sesongene:

Chelsea: Alliance Tyres

Crystal Palace: Dongqiudi

Huddersfield Town: Pure Business Group

Leicester City: Siam Commercial Bank

Liverpool: Western Union

Manchester City: Nexen Tire

Southampton: Virgin Media

Stoke City: Top Eleven

Swansea City: Barracuda Networks

Watford: 138.com

SESONGSTART: Premier League er tilbake og Dagbladets ekspertpanel diskuterer gullkampen, overgangene og årets spillere. Tidligere Chelsea-profil Erland Johnsen snakker om da han ble kastet ut av Abramovich, meide ned Ryan Giggs og hva han hadde kostet som spiller i dag. Øvrige gjester: Morten Langli og Morten Pedersen. Video: Endre... Vis mer