Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Liverpool-fansen slo og spyttet på Neville

Politiet etterforsker hendelser fra Merseyside-derbyet.

(Dagbladet.no) Søndagens Merseyside-derby blir nå etterforsket av politiet i Liverpool, og begge klubbene må forklare seg.

Rafael Benitez gikk i går til angrep på Everton-fansen, som skal ha kommet med grove rop om datteren til Steven Gerrard. Men dette var ikke de eneste angrepene på Anfield.

Phil Neville ble utsatt for nærgående utskjelling da han sto på sidelinja for å ta innkast, noe bildene over viser. Dette er imidlertid ikke uvanlig på initime baner i England.

- Kan ikke ha det slik

En Everton-kaptein er naturlig nok ikke spesielt populær på Anfield. Og når du har en fortid i Manchester United, da blir ikke akkurat statusen din mye høyere.

- Phil Neville ble spyttet på flere ganger og også slått i ryggen da han skulle ta innkast, sier Evertons PR-sjef Ian Ross til klubbens hjemmeside.

Politiet skal nå etterforske disse anklagene.

- Vi vil snakke med de involverte partene, sier en polititalsmann ifølge BBC.

- BLE ANGREPET: Everton hevder at Phil Neville ble spyttet på og slått under kampen mot Liverpool i helga. Foto: REUTERS
- BLE ANGREPET: Everton hevder at Phil Neville ble spyttet på og slått under kampen mot Liverpool i helga. Foto: REUTERS Vis mer

Everton følte seg tvunget til å koble inn politiet, fordi de mener overtrampene var for grove.

- Vi kan ikke ha det slik at spillerne våre kommer i fysisk kontakt med tilskuerne under kampene. Vi ønsker å sørge for at dette ikke skjer igjen, verken i et Merseyside-derby eller i andre kamper, sier PR-sjef Ross.

Slår tilbake mot Benitez

Ross er lite glad for de kommentarene Benitez kom med i går, da han gikk hardt ut mot Everton-fansen.

- Når han ber Everton-supporterne respektere hans spillere, bør han kanskje huske sine egne kommentarer for ett år siden. Da bagatelliserte han en av sportsverdenens eldste og mest respekterte institusjoner ved å kalle oss «en liten klubb», sier PR-sjefen.

- Når du spiller mot de små lagene på Anfield, vet du at kampen vil bli tett, sa Benitez for 13 måneder siden.

Ian Ross understreker at han ikke går god for alt Everton-fansen sang til Liverpool-spillerne, men ber likevel om mer respekt enn det han mener Benitez viser naboene.

- Det er trist at Benitez velger å ignorere oppførselen til klubbens egne fans.

image: - Liverpool-fansen slo og spyttet på Neville
NÆRKONTAKT: Disse supporterne presset seg rimelig tett innpå Phil Neville på søndag.
STYGGE TILROP: Everton-fansen kom med tilrop om datteren til Steven Gerrard, noe som fikk manager Rafael Benitez til å rase etter kampen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media