SKAL KOMMENTERE VM: Men Liverpool-fansen vil ikke ha Christian Nilssen i sine sendinger etter flere twittermeldinger av krenkende karakter. 
Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX
SKAL KOMMENTERE VM: Men Liverpool-fansen vil ikke ha Christian Nilssen i sine sendinger etter flere twittermeldinger av krenkende karakter. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIXVis mer

Liverpool-fansen vil fjerne NRK-kommentator fra fotball-VM

Ber kringkastingssjefen komme på banen.

(Dagbladet): Beklagelsen NRK-sportens Sju Molven kom med etter at fotballkommentator Christian Nilssen tråkket i salaten med twittermeldingen «Well, at least we didn't kill any fans», er ikke nok for Liverpool-fansen.

I et opprop, som foreløpig er signert av langt over tusen personer, forlanger Liverpool-fansen at NRK fjerner Nilssen som kommentator under sommerens fotball-VM.

«En kommentator med så liten innsikt i sin egen sports historie, med så liten respekt for en av fotballens største tragedier, og en så komplett uhyrlig måte å uttrykke seg i det offentlige rom bør aldri få reise til VM betalt av våre lisenspenger,» skriver Hans Eirik Systad Tyssen i oppropet, og får følge av Liverpool.no i kravet.

DRÅPEN: Milssens tweet etter Liverpools 3-0-seier over Manchester United på Old Trafford for en drøy uke siden.
DRÅPEN: Milssens tweet etter Liverpools 3-0-seier over Manchester United på Old Trafford for en drøy uke siden. Vis mer

I et åpent brev til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen vil Liverpool-fansen først og fremst ha en uforbeholden beklagelse av Eriksen.

Fansen mener kringkastingssjefen selv bidrar til å bagatellisere fornærmelsen, og stiller spørsmål ved NRKs vurdering om å sende Nilssen til VM.

«Istedenfor å sende en nøytral og upartisk medarbeider til å kommentere fotball-VM i Brasil, velger altså NRK med åpne øyne en mann som gjentatte ganger har spredt hatmeldinger om supportere av et lag han så tydelig forakter. Dette er en vurdering vi har vanskelig å forstå,» skriver styreformann Pål Christian Møller.

BEKLAGELSEN: Redaksjonssjefen i NRK-sporten, Sjur Molven, beklaget. Nilssen beklaget også senere.
BEKLAGELSEN: Redaksjonssjefen i NRK-sporten, Sjur Molven, beklaget. Nilssen beklaget også senere. Vis mer