Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool får refs etter Cruyff-hyllest: - Det handler ikke alltid om dere?

Kritikk i sosiale medier.

DØD: Den tidligere fotballspilleren og treneren Johan Cruyff er død, 68 år gammel. Dette bildet er fra 19. november i fjor. Foto: EPA/ANDREU DALMAU
DØD: Den tidligere fotballspilleren og treneren Johan Cruyff er død, 68 år gammel. Dette bildet er fra 19. november i fjor. Foto: EPA/ANDREU DALMAU Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fotballikonet Johan Cruyff (68) døde i dag og det har strømmet på med hyllest av nederlenderen som en av fotballens aller største profiler.

Cruyff fikk påvist lungekreft i fjor høst - og han sovnet inn i sitt hjem i Barcelona.

Fotballpersonligheter, klubber og kjendiser over hele verden har kommet med støtteerklæringer. Men Liverpools markering på Twitter har fått massiv kritikk for å fokusere på egen klubb og fans rett etter at dødsfallet ble kjent. Premier League-klubben har lagt ut et bilde og et Cruyff-sitat:

«Jeg satt der og så Liverpool-fansen gi meg frysninger nedover ryggen. En masse på 40 000 tilskuere samlet seg som en kraft bak laget sitt», lyder Cruyff-sitatet.

Kritikk Meldingen på Twitter har ført til en storm av misnøye og flere hundre meldinger:

- Det handler ikke alltid om dere, skriver blant annet brukeren Guy Shelton.

- Dårlig smak, skriver Matt Davey.

To timer seinere kom Liverpool med en ny, og mer nøytral hyllest av fotballikonet:

- Johan Cruyff - en sann legende. Våre tanker går til hans familie og venner, skriver Liverpool.

En bror Cruyff spilte for Ajax, Barcelona, Feyenoord og det nederlandske landslaget i løpet av sin innholdsrike karriere.

- Vi vil alltid elske deg, Johan. Hvil i fred, uttrykker fotballklubben Barcelona.

Nyhetsbyrået AP har samlet hyllesten fra flere fotballegender:

- I dag mistet fotballen en av de beste spillerne og ambassadørene noensinne. Jeg er trist, fordi Johan var en barndomshelt, mitt idol og en venn. Jeg savner ham. Mine tanker går til familien og jeg sender dem min kjærlighet, sier tidligere Frankrike- og Juventus-spiller Michel Platini.

- Han var ikke bare en venn. Han var som en bror for meg, sier tyske Franz Beckenbauer.

- Fotballen har mistet en mann som gjorde mer for å gjøre fotball vakkert enn noen andre i historien, sier engelske Gary Lineker.

- Fotballen har mistet en av de beste i verden noensinne. Johan Cruyff var en fantastisk spiller, trener, lærer og menneske, sier tyske Jürgen Klinsmann.

Unik Cruyff spilte Barcelona fra 1973 til 1978. Etter at han la opp som spiller tok han over som trener for den katalanske klubben fra 1988 til 1996.

- Dette er en trist dag for Barcelona, og for fotballen generelt. Påvirkningen hans på klubben vår var enorm. Han har vært svært viktig for all suksessen vår, forteller Barcelona-kaptein Andrés Iniesta.

Tidligere NRK-kommentator Arne Scheie sa følgende til Dagbladet om Cruyff tidligere i dag:

- Han hadde en karriere som er helt enestående. Den unike kombinasjonen med suksess både som trener og spiller, det setter ham nesten i en «ingen over, ingen ved siden»-posisjon, sa Arne Scheie til Dagbladet.

- Jeg vil rangere ham med blant de aller beste - det er urettferdig å sammenlikne tidsepoker, men at han ligger veldig, veldig høyt, i hvert fall når vi ser vi på Europa, det er det ingen tvil på. Han er helt på nivå med Zidane, Beckenbauer og så videre, sier Arne Scheie, som skiller ut Pelé, Maradona og Messi i en litt egen kategori.

STJERNESPILLER: Johan Cryuff under VM i 1974. Foto: WERNER BAUM/dpa
STJERNESPILLER: Johan Cryuff under VM i 1974. Foto: WERNER BAUM/dpa Vis mer
Hele Norges coronakart