Liverpool fester grepet om tredjeplassen

Vant med sen Kuyt-scoring i Reading.

(Dagbladet.no): Reading - Liverpool 1-2.

En sen scoring av Dirk Kuyt ga Liverpool seieren i en ellers ganske så hendelsesfattig affære på Madejski stadion i Reading i dag.

Lenge så det ut til at kampen skulle ende 1-1, men et sovende Reading-forsvar forærte Kuyt luftrommet som skulle til for å sikre tre poeng.

Gunnarsson-perle 

Liverpool tok ledelsen etter et kvarter. Peter Crouch stakk gjennom Alvaro Alberoa, som på sikkert vis plasserte ballen til side for Hahnemann. Sterk avslutning, og Liverpool tok en oppskriftsmessig ledelse.

Reading hadde ballen mest i resten av omgangen, men var aldri virkelig farlige foran Liverpools mål.

Det var de derimot etter pause. Reading gikk rett i angrep, og trengte bare et minutt på å få utlikningen. Brynjar Gunnarsson fikk ballen innenfor hjørnet av sekstenmeteren, knallet til på halv volley fra skrå vinkel, og ballen smalt i motsatt stolpe og inn.

På mange måter kunne målet minne om Charlie Millers Brann-scoring mot Stabæk forrige sesong. Vakkert, og veldig bra gjort av islendingen Gunnarsson.

1-0: Alvaro Alberoa setter inn kampens første mål, med en kontrollert avslutning. Foto: Eddie Keogh/Reuters/Scanpix
1-0: Alvaro Alberoa setter inn kampens første mål, med en kontrollert avslutning. Foto: Eddie Keogh/Reuters/Scanpix Vis mer

Sen scoring avgjorde

Etter dette bølget spillet mye frem og tilbake, og ingen av lagene var spesielt farlige. Nærmest scoring kom faktisk Peter Crouch for Reading, da han headet i egen krysstang 20 minutter ut i andre omgang.

Liverpool var kanskje det førende laget, men likevel luktet det uavgjort lang vei på Madejski.

Men så, like før slutt, kom endelig avgjørelsen for bortelaget. Jermaine Pennant svimlet Reading-forsvaret på høyrekanten og slo et høyt innlegg mot bakre stolpe. Der duvet en felt-glemt Dirk Kuyt, som enkelt kunne heade inn 2-1.

Elendig forsvarsspill av Reading, noe Pennant og Kuyt utnyttet effektivt.

Ettersom Arsenal gikk på sitt første tap på Emirates Stadium, ser Liverpool ut til å ha god kontroll på tredjeplassen bak Manchester United og Chelsea.

Når seks runder gjenstår er avstanden ned til Wengers gutter fem poeng.

SEIERSMÅLET: Dirk Kuyt rager høyest, og gir Liverpool fordelen i kampen om tredjeplassen i Premier League.