Liverpool fikk Suarez-ja

Enig med Ajax om pris på 210 millioner.

FÅR FORHANDLE MED LIVERPOOL: Luis Suarez får nå forhandle om sin personlige avtale med Liverpool etter at klubben kom til enighet med Ajax om en overgangssum på cirka 210 millioner kroner.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos
FÅR FORHANDLE MED LIVERPOOL: Luis Suarez får nå forhandle om sin personlige avtale med Liverpool etter at klubben kom til enighet med Ajax om en overgangssum på cirka 210 millioner kroner.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toussaint Kluiters/United PhotosVis mer

(Dagbladet): Liverpool fikk tidliger i uka frist til lørdag med å hoste opp et tilbud for den uruguayanske storscoreren som Ajax kunne leve med.

Dagen før det ville vært kroken på døra for en januarovergang, kom klubbene til enighet om en overgangssum på 26,5 millioner euro (cirka 210 millioner kroner), melder Liverpool på egen hjemmeside fredag ettermiddag.

Dermed kan Liverpool innlede forhandlinger med Suarez om en personlig avtale og gjennomgå den medisinske testen før overgangen kan sluttføres.

Det burde ikke by på de store problemene, for 24-åringen har uttrykt et tydelig ønske om å få prøve seg i Premier League.

Suarez begynte karrieren i Montevideo-klubben Nacional før han kom til Nederland og Groningen i 2006. Året etter gikk ferden videre til Ajax, hvor han har scoret 81 ligamål på 108 kamper.

Han var også svært så delaktig i Uruguays vei til semifinale i fjorårets VM - både på godt og vondt - med tre mål på seks kamper, og den mest omtalte handsen i VM-historien siden Diego Maradonas «Guds hånd» i 1986.

Nytt Adam-nei Mens Liverpool nærmer seg et kjøp av en av spillerne på januarønskelista, har de angivelig fått et nytt nei for en av de andre.

Ifølge lokalavisa Liverpool Echo, har Blackpool avslått et nytt og forbedret bud på Charlie Adam.

Skotten har bedt om å bli satt på overgangslista, men Ian Holloway krever langt mer enn de fire millioner pundene Liverpool la på bordet i første omgang.