Liverpool flakser videre

LONDON (Dagbladet): Liverpool- Bayer Leverkusen 1- 0. Med litt hell hadde John Arne Riise satt dette vanvittige brassesparket i mål. Men Liverpool hadde allerede hatt mer flaks enn strengt tatt fortjent mot tyskere som yppet seg på Anfield.

Fordi først fakta om Finland: Kaptein Sami Hyypiä var kampens ener. Både i forsvar og foran tyskernes mål. Sami ordnet vinnermålet som kan gi drømmenes semifinale: Liverpool mot Manchester United.

- Et slikt oppgjør høres meget interessant ut, men først må vi kvalifisere oss, sa en behersket manager Gerard Houllier etterpå.

- Vi har det aller beste utgangspunktet, det er klart, ettersom vi vant og ikke slapp inn mål. Men det gjenstår fortsatt 90 minutter med fotball som skal spilles, sa Houllier, som roste Liverpools bakre rekker. Først og fremst Sami Hyypiä, men også gode ord til nordmannen Riise. Han var etter vår oppfatning Liverpools nest beste, etter 29-åringen fra Finland som kom til klubben for snaue 50 millioner kroner. I går var Hyppiä en bauta.

- Vi har et ungt lag, i denne kampen framsto de igjen som helter. De spilte klokt, sa Houllier.

Det samme kan vi si om unggutten fra Ålesund. Riise spiller ikke bare med enorm selvtillit - han er i besittelse av hypermoderne kvaliteter på venstrekanten.

Klart best

- Riise var sammen med Hyypiä Liverpools klart beste, sa Terry Venables på ITV etter kampen, som ikke var av det storslagne de første 45.

Men like før pause ble det støy på An-field. Riise la corneren som Hyypiä scoret på.

- Dette var den tette kampen der vi måtte ha hjelp fra Sami, sa Houllier med et skjevt smil. Han mente også at Riise kunne ha ordnet to mål. Med rette.

Brasse-John

Riise hadde et elegant brassespark som keeper dessverre fikk en neve på, og han ble spilt gjennom av Michael Owen. Riise plasserte litt for lite vinklet.

- Han pleier å score på de sjansene, sa Venables.

  • Etter denne ukas Champions League-kvartfinaler ser det altså meget lovende ut for en all-engelsk semifinale mellom Liverpool og Manchester United. Begge vant den første kvarten, men det gjenstår to kamper i neste uke.

United hjemme mot Deportivo, Liverpool borte mot Leverkusen. Spiller begge med hodet i disse oppgjørene, snakker vi om litt av en nestenfinale.

- Vi vinner nok denne kvartfinalen, fordi dette laget har hele sesongen vist en utrolig styrke og sterke kvaliteter, sa Houllier, som var først opp av benken i det 44. minutt... 1- 0: John Arne Riise la en corner fra høyre. Ballen gikk knallhardt over hele 16-meterfeltet. Landet på brystet til Michael Owen. Han kom seg til kortlinja og la inn. For vidåpent mål var det bare for kampens beste, Sami Hyypiä, å sette venstrefoten til.

Litt feigt

Spillemessig har vi sett Liverpool langt bedre denne sesongen. De har en tendens til å spille litt feigt i Champions League, unntatt mot Roma. Eller kanskje vi skal kalle det taktisk klokt? De med A til Å-kurs i fotball får avgjøre denne fagbiten. Vi andre hygget oss med hjemmejubel.

STREKREDNING: John Arne Riise i sitt beste forsøk i går, men keeper Hans-Jürg Butt (bak) var for god.