Liverpool-formann trekker seg

Ble kjent i kveld.

NY EIER OG EKS-FORMANN: John W. Henry er en av Liverpools nye eiere. Til høyre Martin Broughton, som vil gi seg som styreleder. Foto: PAUL HACKETT/REUTERS
NY EIER OG EKS-FORMANN: John W. Henry er en av Liverpools nye eiere. Til høyre Martin Broughton, som vil gi seg som styreleder. Foto: PAUL HACKETT/REUTERSVis mer

|||(Dagbladet): Umiddelbart etter at Martin Broughton ble styreleder i Liverpool i april, startet han arbeidet med å finne nye eiere til klubben.

Nå er den jobben unnagjort, og da forlater Broughton Anfield.

Etter halvannen uke med komplett kaos og flere rettsmøter, ble det før helga klart at amerikanske NESV overtar eierskapet i Liverpool.

Nytt tap Eierskiftet ga ingen umiddelbar sportslig opptur, for på banen sliter de helrøde på samme måte som før. Roy Hodgsons menn tapte 2-0 i derbyet mot Everton i går, og ligger nå nest sist i Premier League.

Bare målforskjellen holder West Ham bak.

Det er Sky News som i kveld melder at Broughton trekker seg som Liverpool-styreleder.

Venter på nytt styre Kanalen opplyser at det foreløpig ikke er klart når Broughton takker for seg - men han blir værende i en overgangsperiode til et nytt styre er på plass.

Jobben med å bli kvitt George Gillett og Tom Hicks som eiere ble knalltøff for Broughton. De utskjelte eierne klorte seg fast på Anfield, for salget de endte med å måtte godta påførte dem et tap i milliardklassen.

- Som alle fans vet, er den mest nervepirrende måten å vinne en fotballkamp på å vinne etter straffesparkkonkurranse. Men det er verdt ventetida så lenge resultatet blir det riktige. Dette var det riktige resultatet, sa Broughton fredag kveld.