Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-forsvaret hudflettes

Liverpool (NTB-AFP): Tommy Smith, som på 1960- og 70-tallet gjorde lørdags-ettermiddagene til et lite helvete for Liverpools motstandere, mener at dagens forsvar ikke holder mål. Stig Inge Bjørnebye, Bjørn Tore Kvarme og deres kolleger får det glatte lag av den gamle stopperen, som sin vane tro hiver seg inn med knottene først.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Laget er bare ikke godt nok, for gode lag får ikke så mange dårlige resultater. De er ikke så verst i angrep eller på midtbanen, men forsvaret er helt forferdelig, sier Smith.

Han uttalte seg dagen etter 0-3-tapet mot Strasbourg i Uefa-cupen, som gjør det temmelig sikkert at klubbens sjuende europacuptrofe ikke blir vunnet i år heller. De seks første kom i løpet av 11 år fra 1973.

Feilplassert

Smith mener at formasjonen, med tre midtstoppere og to flankespillere, bare gjør vondt verre.

-4-4-2 er mye bedre enn å spille med en forsvarsfemmer som nå. Flankespillerne er stadig feilplassert, mens de tre stopperne holder hverandre i handa inne i midten når de heller burde gått ut for å støtte flankespillerne.

- Med en bakre firer vet iallfall alle sammen hvor de skal plassere seg.

Smith sier at han synes synd på manager Roy Evans, og mener at det ikke vil løse noe om han får sparken.

- Han gjør så godt han kan, men når han setter seg på trenerbenken og kampen starter, er det ikke stort han kan gjøre. Skal vi rette pekefingeren mot noen, må det bli spillerne, sier Smith.

Problemer

-Å gi Roy sparken er ingen løsning. Den nye manageren vil bare møte de samme problemene, fordi spillerne er problemet.

Chris Lawler, som spilte i forsvaret sammen med Smith da Liverpool innledet sin første storhetsperiode, er enig.

- Forsvaret ser ikke bra ut. Jeg tror det er en blanding av dårlig selvtillit og manglende stabilitet. I tv-intervjuet etter kampen kunne jeg se at Roy begynner å føle presset, men det er spillerne som svikter ham, sier Lawler.

Hele Norges coronakart