POENGTAP: For Jürgen Klopp og Liverpool. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix
POENGTAP: For Jürgen Klopp og Liverpool. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB ScanpixVis mer

Liverpool-fortvilelse etter omdiskuterte situasjoner

Poengtap mot Leicester gjør at de røde leder Premier League med fem poeng.

Liverpool - Leicester 1-1 (1-1)

LIVERPOOL (Dagbladet): Liverpool øynet nok ligagull i det fjerne etter at gamletrener Rafael Benitez ga de røde en håndsrekning med Newcastles 2-1-seier over ligarival Manchester City i går.

Med seier ville Liverpool øke ligaledelsen over de lyseblå til sju poeng, en betydelig avstand på dette tidspunktet av sesongen.

Men på motsatt banehalvdel ventet et Leicester-lag som har tatt noen storskalper denne sesongen, som seieren over nettopp City på King Power Stadium.

Og det skulle vise seg å bli en tøff oppgave for Liverpool, som sleit med å bryte ned bortelaget etter en tidlig pangstart.

Dermed ble sesongens andre poengtap på Anfield i ligaen et faktum (0-0 mot City var den første).

- Jeg ser det ikke på den måten at vi mistet poeng, vi tar det vi får og i dag er det ett poeng. Det er mer enn vi hadde før kampen, så det er greit. Men jeg er ikke kjempeglad, selvfølgelig ikke. Vi ønsket å vinne den kampen, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

Pangstart

Publikum hadd knapt rukket å sette seg på setene før ballen lå i nettet. Leicester hadde omtrent ikke vært nær ballen da Sadio Mané sendte ballen til venstre for Kasper Schmeichel etter et praktangrep.

De røde slo 29 pasninger seg imellom før mønsterangrepet. De røde lot seg ikke stoppe av et lag med snø som hadde lagt seg på gressmatta i forkant av kampen, selv om snøen dempet ballens hastighet.

- Det ble ikke lettere da det begynte å snø, men at det snødde var ikke problemet, problemet var at det ble liggende på banen. Du så at ballen ikke trillet skikkelig, sier Klopp.

Liverpool-keeper Alisson Becker sto for en skikkelig tabbe da han driblet som bakerste mann mot Leicester tidligere i sesongen, noe som endte med baklengsmål. I dag hadde keeperen flere svake utspill, som fort kunne endt med samme resultat. Bare flaks gjorde at ikke Leicester utnyttet det bedre.

Fem minutter før hvilen ble målscorer Sadio Mané felt da han var på vei alene gjennom etter et langt oppspill. Harry Maguire så ut som skyldigheten selv da han gikk fram til Martin Atkinson for å få dommen, men slapp med det gule kortet - til full pipekonsert fra hjemmepublikummet og lettelse fra hovedpersonen selv.

- Hvis ikke det er en klar scoringssituasjon, så vet ikke jeg. Men nå må vi akseptere resultatet, sier Klopp, som tydelig mente at Maguire skulle hatt rødt kort.

SLAPP MED SKREKKEN: Leicesters Harry Maguire. Foto: NTB Scanpix
SLAPP MED SKREKKEN: Leicesters Harry Maguire. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I stedet for å spille mot ti mann, endte Liverpool opp med baklengsmål på overtid i første omgang. Og hvem andre enn Maguire var det som scoret? Midtstopperen fikk stå helt alene på bakerste stolpe, og kunne dermed enkelt overliste Alisson i mål med en fin avslutning.

En skikkelig kalddusj for hjemmelaget.

- Vi endte opp med å gi bort et mål. Det var ett minutt igjen å spille og dersom vi hadde holdt på ballen der, ville det vært greit. Men slik er livet, du må betale for feilene du gjør, og det er det samme i fotball noen ganger, sier Klopp.

Ropte på straffe

Tidlig i andre omgang var Liverpool heldige som ikke slapp inn igjen, da ballen febrilsk ble banket unna egen boks etter Leicester-trykk. Nok en gang var det Maguire i hovedrollen.

Stopperen løp seg fri bak ryggen på Henderson og møtte innlegget fra Maddison på bakre stolpe hvor han headet på tvers og inn foran mål igjen. Firmino kom til unnsetning, men holder på å forkludre det hele ved å sette ballen i eget mål, men ballen ble klarert på streken før Liverpool til slutt beinet den unna.

De røde ble heller ikke hørt da Naby Keita gikk i bakken i boksen etter en times spill. Reprisen viste at midtbanespilleren ble stoppet på ulovlig vis av Pereira, som hadde gult kort fra før.

«Jeg mener det er straffe», sa tidligere Premier League-spiller Dion Dublin i BBC-studio om situasjonen.

- Alle er nok enige om at vi kunne fått straffe, og det skulle blitt blåst straffe. Jeg vet ikke hvorfor vi ikke fikk det, sier Klopp.

Liverpool trykket på for ledermålet, mens Leicester virket farlige hver gang de kontret. Den forløsende scoringen kom likevel aldri for hjemmelaget, til tross for at Klopp kastet innpå det han hadde av spillere for å snu kampbildet.

Dermed er avstanden ned til Manchester City på fem poeng.

- Selvfølgelig er jeg skuffet over at vi ikke vinner kampen, det er jeg selvfølgelig. Men dere blander det for mye med City-kampen. Jeg forstår denne tankegangen, men hva skal vi gjøre nå? Det er lett å svare på disse spørsmålene. Vi må sørge for at vi ikke lar oss påvirke for mye av disse tingene. Guttene er normale mennesker, jeg er normal. Vi ønsker å vinne kamper, vi føler oss ikke bra nå, og etterpå må vi snakke om hva det betyr i forhold til City, og det er ikke så mye for å være ærlig. Vi har fått ett poengs ledelse mer enn tidligere, det er ikke det vi ønsket på forhånd, men det går bra, sier Klopp.