Liverpool fortviler etter milliardsøksmål

Hicks stopper salget fra Texas.

SAKSØKES FOR NI MILLIARDER: Liverpool-styret, her ved formann Martin Broughton, var lykkelige kl. 12 i går. En time før midnatt kom meldingen om at Tom Hicks saksøker styret og krever en stopp for salget til NESV. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
SAKSØKES FOR NI MILLIARDER: Liverpool-styret, her ved formann Martin Broughton, var lykkelige kl. 12 i går. En time før midnatt kom meldingen om at Tom Hicks saksøker styret og krever en stopp for salget til NESV. Foto: REUTERS/Stefan WermuthVis mer

|||(Dagbladet): Styreformann Martin Broughton jublet med fansen, direktør Chris Purslow knyttet neven i seierstriumf etter seieren i retten i London.

I går kveld satt Liverpool-styret samlet igjen, for å fullføre salget av klubben til New England Sports Venture (NESV).

Da kom meldingen fra USA om at Liverpool-eier Tom Hicks har fått en domstol i Texas til blokkere NESVs kjøp, fordi det er «en svindel av episke proporsjoner». Les hele pressemeldingen her.

I går kveld var det ukjent om amerikansk rett kunne legge bånd på salget av en britisk klubb, men Liverpool har nå sendt ut en pressemelding der kjennelsen blir tatt på alvor.

- Urettmessig og ødeleggende Anfield-klubben prøver nå å få vekk den midlertidige forføyningen.

SVINDLET? Tom Hicks fikk en domstol i Texas til å stoppe salget av Liverpool, fordi han mener styret i klubben på den måten utfører en svindal av ham som eier. Foto: AP/Tim Hales
SVINDLET? Tom Hicks fikk en domstol i Texas til å stoppe salget av Liverpool, fordi han mener styret i klubben på den måten utfører en svindal av ham som eier. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

- Våre direktører ser på kjennelsen som urettmessig og ødeleggende, og kommer til å handle så raskt som mulig for å få den fjernet, skriver Liverpool.

NESV-eier Thomas W Henry stilte på styremøtet i Storbritannia går, og det gikk mot at salget fra amerikanere til amerikanere ble fullført da meldingen om Hicks-søksmålet kom seint i går kveld.

Ikke bare stopper Hicks gjennomføringen av salget, han krever omlag ni milliarder kroner i erstatning fra Liverpool-ledelsen. Dallas Observer har intervjuet hans advokat om hvorfor en amerikansk domstol kan gripe inn i en handel på britisk jord.

Advokat Steve Stodghill i Fish & Richardson opplyser at Liverpool-kreditor Royal Bank of Scotland er registrert i Texas, mens styreformann Broughton rett og slett har vært på besøk i delstaten.

Gjør skade på Texas-innbygger - Vi påstår i søksmålet at han utførte noen av sine svikefulle handlinger i Texas, under møter med Hicks. Derfor saksøkes han her, basert på handlingene sine her som gjør skade på en innbygger i Texas, sier advokaten.

FORTSATT INTERESSERT: Milliardæren Peter Lim tilbyr mer enn NESV, og har uttalt at han til og med er villig til å kjøpe Liverpool hvis klubben får ni poeng i trekk. Foto: AP Photo/The Straits Times
FORTSATT INTERESSERT: Milliardæren Peter Lim tilbyr mer enn NESV, og har uttalt at han til og med er villig til å kjøpe Liverpool hvis klubben får ni poeng i trekk. Foto: AP Photo/The Straits Times Vis mer

Stodghill opplyser samtidig at et av budene Liverpool fikk var på 100 millioner dollar mer enn NESVs. Hicks-advokaten får også spørsmål om hva som skjer når fristen for betaling av gjeld til RBS går ut i morgen.

Tidligere er det blitt antatt at Liverpool havner under administrasjon, med mulig poengtrekk, dersom salget ikke er fullført innen den tid. Saken i Texas er berammet til 25. oktober, om 11 dager.

- Det kan bli en ny slåsskamp i retten om kjennelsen her, det kan skje. Og det kan bli nye diskusjoner med styret om å evaluere høyere bud, sier Hicks-advokaten.

Singapore-baserte Peter Lim bekreftet i går at han fortsatt ville kjøpe Liverpool, og Gillett-kreditor Mill Financial skal også være interesserte i å gi er enn NESVs bud på omlag tre milliarder.

Verd 5,2 milliarder Den summen ville etterlatt Hicks og George Gilett med et milliardtap på investeringen de gjorde i 2007. Ifølge Hicks-advokatenes uttalelse i går kveld er Liverpool verd hele 5,2 milliarder.

TRODDE ALT VAR OVER: Steven Gerrard jublet med klubbstyret i går, men nå går antakelig kampen mot Everton med usikkerhet om eiersituasjonen. Foto: REUTERS/Darren Staples
TRODDE ALT VAR OVER: Steven Gerrard jublet med klubbstyret i går, men nå går antakelig kampen mot Everton med usikkerhet om eiersituasjonen. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

I mellomtida må Liverpool-spillerne finne seg i mer usikkerhet, før lokaloppgjøret mot Everton søndag. I går ettermiddag gikk kaptein Steven Gerrard ut med sin lettelse etter dommen i London.

- Det ser ut som ting nesten er ordnet utenfor banen, så nå trenger vi å få gjort ting på rett på den - ved å få tre poeng på Goodison søndag, sa Gerrard til klubbens nettside.

Nå må Gerrard finne seg i at Hicks og George Gillett fortsatt eier ham og klubben - i hvert fall litt til.

PROTESTER: Liverpool-supporterne har demonstrert mot Hicks og Gilettt en rekke ganger, og viste sitt syn også utenfor rettssalen i London i går. Foto: EPA/ANDY RAIN
PROTESTER: Liverpool-supporterne har demonstrert mot Hicks og Gilettt en rekke ganger, og viste sitt syn også utenfor rettssalen i London i går. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer