STORHANDLET: Liverpool har blitt etterforsket av UEFA for brudd på reglene for økonomisk fair play. Klubben brukte mange penger på forsterkninger i sommer, men handlet ikke for mer enn det de hadde råd til. Foto: REUTERS/Murad Sezer.
STORHANDLET: Liverpool har blitt etterforsket av UEFA for brudd på reglene for økonomisk fair play. Klubben brukte mange penger på forsterkninger i sommer, men handlet ikke for mer enn det de hadde råd til. Foto: REUTERS/Murad Sezer.Vis mer

Liverpool frikjent av UEFA - annen Premier League klubb dømt

Brudd på Financial Fair Play.

Liverpool har ikke brutt reglene om økonomisk fair play (FFP), opplyste UEFA fredag.

Den engelske storklubben har vært under lupen, men det er ikke blitt funnet noe å slå ned på.

Også den tsjekkiske toppklubben Sparta Praha ble frikjent fredag.

- Begge klubbene tilfredsstiller kravene om å gå i null (break-even) og er ikke lenger under etterforskning, melder Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Premier League-klubben Hull, israelske Hapoel Tel-Aviv, greske Panathinaikos og polske Ruch Chorzów er derimot blitt funnet skyldig i brudd på FFP-reglementet. Ifølge UEFA må disse klubbene betale 200.000 euro i bot. Det tilsvarer 1,7 millioner kroner.

Økonomisk fair play går ut på å begrense klubbers kostnader og at de ikke bruker mer penger enn omsetningen tilsier. Kritikere mener reglene har fjernet muligheten for at mindre klubber kan etablere og hevde seg i Europa. (NTB)