Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool ga bort tomålsledelse hjemme mot Leicester

Vertene fikk to omdiskuterte straffer.

 TO STRAFFESPARK:  To ganger fikk Liverpool straffe grunnet hands. Begge gangene scoret Steven Gerrard. Men det holdt ikke til seier. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix.
TO STRAFFESPARK: To ganger fikk Liverpool straffe grunnet hands. Begge gangene scoret Steven Gerrard. Men det holdt ikke til seier. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix. Vis mer

• Liverpool - Leicester 2-2 (2-0)

(Dagbladet): Liverpool så ut til å gå mot tre trygge poeng, men tabelljumboen Leicester sjokkerte Brendan Rodgers mannskap i 2. omgang.

Før hvilen var Liverpool heldige som ledet med to. Dommer Mike Jones ga Liverpool to straffer. Begge etter hva han mente var hands.

Gratisstraffer Først 15 minutter ut i kampen. Raheem Sterling slår et lavt innlegg. En liggende Wes Morgan blokkerer innlegget. Jones mener Morgan stoppet ballen med hånda. Leicester-kapteinen forsøkte forgjeves å fortelle dommeren at ballen traff han midt i ansiktet - noe også tv-reprisene viste.

- Tidenes verste straffesparkavgjørelse fra Mike Jones, skrev den tidligere landslagsspilleren Gary Lineker på Twitter.

Steven Gerrard tok vare på gratissjansen, og scoret fra 11-meteren.

Fem minutter før hvilen gjentok det hele seg. Denne gangen traff ballen en Leicester-hånd, uten at det nødvendigvis betyr at det er en forseelse.

Igjen var Steven Gerrard sikker fra krittmerket og doblet ledelsen.

- Jeg er skuffet over straffeavgjørelsene, men jeg velger å fokusere på comebacket til spillerne, sier Leicester-manager Nigel Pearson.

Leicester slo tilbake Med en 2-0-ledelse til pause tenkte nok de fleste at dette var kjørt. Det gjorde ikke de elleve blå på banen.

Faktum ar at bare stolpen hindret de fra å ta av ledelsen i kampens andre minutt. Og tabelljumboen viste at de bør tas lett på.

I løpet av to minutter hadde de blåkledde slått tilbake. David Nugent reduserte med vakkert skudd fra 16 meter i det 58. minutt. To minutter senere var Jeff Schlupp frampå og fant veien til nettmaskene.

Nærmest ut fra intet hadde slått tilbake i løpet av 120 sekunder.

Leicester produserte en stor mulighet etter dette ved et hjørnespark. Mens de siste fem minuttene var det Liverpool som virkelig eide.

Først gikk Fabio Borini ned i feltet. Denne gangen holdt pipeblåser Jones fløyta i ro. Deretter var det innbytter Lazar Markovic som ikke klarte å styre headingen fra sju meter på mål.

Nærmere kom ingen av lagene.

 SCORET:  Jeffrey Schlupp jubler etter sin 2-2-scoring på Anfield. Foto: REUTERS/Phil Noble
SCORET: Jeffrey Schlupp jubler etter sin 2-2-scoring på Anfield. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer