- Liverpool går ikke konkurs

Men direktøren bekrefter at klubben er raka fant.

HAR IKKE LYKKES MED SALG: Martin Broughton (t.v) ble ansatt som styreformann for å selge klubben, med hjelp av direktør Christian Purslow. Foto: AFP/PAUL ELLIS
HAR IKKE LYKKES MED SALG: Martin Broughton (t.v) ble ansatt som styreformann for å selge klubben, med hjelp av direktør Christian Purslow. Foto: AFP/PAUL ELLISVis mer

|||(Dagbladet): Liverpool-eierne Tom Hicks og George Gillett er Merseysides mest utskjelte duo.

Helt siden april har Liverpool-styret jaktet noen som kan avløse amerikanerne. I mellomtida står klubben uten økonomiske muskler til å konkurrere sportslig. Årets sesongstart er den dårligste på 18 år.

Liverpool-direktør Christian Purslow er eiernes mann på Anfield, han ble ansatt i 2009. I dag svarte han på 21 spørsmål fra supporterne, på klubbens offisielle hjemmeside.

Og han kan berolige fans som tror klubben snart er konkurs, på grunn av gjelda på 2,2 milliarder.

- Liverpool FC går ikke konkurs. Vi har en ekstremt sunn forretningsmodell, som rekordomsetning som gir et høyt overskudd. Problemet i dag er at for mye av overskuddet går til å betjene lån som ble tatt opp da klubben ble kjøpt, svarer Purslow.

- Vi har penger - Det er et tema vi jobber med. Når klubben blir solgt vil gjelden bli redusert eller bli borte, og da blir vi den klubben i Premier League som går mest i pluss.

Det har ikke kommer inn et eneste konkret bud på Liverpool, og 6. oktober kan kreditor Royal Bank of Scotland ta over eierskapet.

Purslow svarer at han og styret i klubben har makt til å nekte Hicks en ny runde med refinansiering av eierskapet.  Og han påpeker at Liverpool uansett lån- eller eiersituasjon ikke havner under administrasjon, som utløser poengtrekk.

- Vi har penger, vi er solvente og vi har bankløsninger som varer utover neste sesong. I tillegg blir vi kraftig saumfart av Premier League, svarer Purslow.

VILLE SLUTTE I LIVERPOOL? Direktør Purslow hevder hardnakket at det like mye var Rafa Benitez som ville bort fra Liverpool, som at klubben ønsket å bytte ut spanjolen i sommer. Foto: AFP/ANDREW YATES
VILLE SLUTTE I LIVERPOOL? Direktør Purslow hevder hardnakket at det like mye var Rafa Benitez som ville bort fra Liverpool, som at klubben ønsket å bytte ut spanjolen i sommer. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

Samtidig røper han at det er med liten margin Liverpool klarer å betale det banken krever hver bidige måned.

- Har vi råd til dette? Så vidt. Ønsker jeg at hver eneste krone vi bruker på renter kunne vært brukt på spillere? Med lidenskap, hvert eneste minutt av hver arbeidsdag, ser jeg fram til vi kan redusere gjelda og frigjøre overskuddet slik at vi kan investere i spillere.

Direktøren er selverklært Liverpool-fan og spørsmålene han svarte på fra supporterne var i all hovedsak kritiske. Mange krevde svar om avgangen til Rafael Benitez i juni.

Flere interesserte Og selv om det var klubben som valgte ut det Purslow måtte svare på, handlet de fleste spørsmålene om klubbsalget og den skrale økonomien.

Purslow sier at det fortsatt finnes folk som er interessert i å kjøpe ut Hicks og Gillett - som har plassert en voldsom prislapp på klubben med 18 ligagull.

- Mitt håp er at en av de tar et steg fram med et tilbud om å kjøpe klubben, som frister styret og som er bra for klubben, sier han og legger til:

- Hvis vi skal selge klubben må det gjøres rett. Det eneste som er verre enn ikke noe salg er et feil salg.

LAMMER LIVERPOOL: Disse to herrene, George Gillett (t.v) og Tom Hicks, sørger for at inntekter som kunne vært brukt på spillerstallen i stedet havner hos banken. Foto: A/Dave Thompson
LAMMER LIVERPOOL: Disse to herrene, George Gillett (t.v) og Tom Hicks, sørger for at inntekter som kunne vært brukt på spillerstallen i stedet havner hos banken. Foto: A/Dave Thompson Vis mer