SLO TILBAKE: Bournemouth gikk fra 1-3 til 3-3 hjemme mot Liverpool. Foto: NTB Scanpix
SLO TILBAKE: Bournemouth gikk fra 1-3 til 3-3 hjemme mot Liverpool. Foto: NTB ScanpixVis mer

Liverpool gikk på megasmell. Bournemouth med utrolig opphenting: - Helt sinnssykt. Hvordan kunne dette skje?

Bournemouth gikk fra 1-3 til 4-3 hjemme mot Liverpool etter en av klubbens mest minneverdige snuoperasjoner gjennom tidene.

Bournemouth - Liverpool 4-3 (0-2)

(Dagbladet): Liverpool hadde full kontroll og ledet 3-1 borte mot Bournemouth. Jürgen Klopps mannskap dominerte fullstendig. Seieren så ut til å være sikret, selv uten Philippe Coutinho.

Men fotballen er ikke noe mindre rund enn den var før. Det utrolige skjedde etter at Sadio Mané gikk av banen. I løpet av tre minutter scoret Bournemouth to ganger og gikk fra 1-3 til 3-3. På overtid kom også vertenes mål nr. 4. Snuoperasjonen ble komplettert. Bournemouth slo Liverpool 4-3.

- Dette er helt sinnssykt. Det er tidenes opphenting. Hvordan kunne dette skje? ropte TV 2-kommentator Jørgen Klem.

- Det skal ikke være mulig å komme tilbake på den måten, supplerer Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

- Det er helt vanvittig. Dette går inn i rekken av utrolige kamper denne sesongen. Liverpools styrte fullstendig før pause. Det var søndagsskole. Så går marginene imot. Psykologien er så avgjørende i denne kampen, mener Ronny Deila.

Liverpools drømmestart

FESTDAG: Bournemouths Nathan Ake og resten av lagkameratene kommer til å smile ut kvelden etter dagens snuoperasjon. Foto: NTB Scanpix
FESTDAG: Bournemouths Nathan Ake og resten av lagkameratene kommer til å smile ut kvelden etter dagens snuoperasjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hva gjør man når lagets beste spiller denne sesongen, Philippe Coutinho, er ute med skade i over en måned? undret mange seg etter brasilianerens ulykksalige skade forrige helg.

Svaret så ut til å være enkelt for Liverpool. Man bare setter inn en annen klassespiller med en litt annen spisskompetanse. Divock Origi heter han. Som de fleste andre belgiere i Premier League, leverer han når han får sjansen.

Liverpool-spissen brukte bare 22 minutter på å score et praktfullt mål. Jordan Hendersons stikker var perfekt. Origis førstetouch forbi Bournemouth-keeper Artur Boruc var omtrent like god. Det samme var avslutning fra skrått hold.

Hardt straffet

Dermet økte belgieren til 2-0-ledelse rett etter at Sadio Mané elegant hadde foredlet Emre Cans pasning på best mulig vis med en lekker avslutning.

Den økte bakromstrusselen som Liverpool fikk med Origi i stedet for Coutinho, straffet Bournemout brutalt i løpet av et gyllent minutt.

James Milner, som har banket inn mange straffespark denne sesongen, havnet på motsatt side av straffesparkets dramatrugi i det 56. minutt. Liverpool-backen lagde nemlig et straffespark for Bournemouth, som Callum Wilson ekspederte iskaldt i mål.

KOLLAPS: Jürgen Klopp og Liverpool ga fra seg alle de tre poengene borte mot Bournemouth. Foto: NTB Scanpix
KOLLAPS: Jürgen Klopp og Liverpool ga fra seg alle de tre poengene borte mot Bournemouth. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Verdens beste midtbanespiller

Emre Can svarte imidlertid på tiltale rett etter. Sadio Mané gjorde forarbeidet på kanten og la igjen ballen til tyskeren, som banket inn 3-1 til gjestene på vakkert vis.

- En suser fra min mann - Emre Can. Egentlig verdens beste midtbanespiller. Folk har bare ikke skjønt det, skriver Morten Langli på Twitter.

- Den tida jeg fulgte han veldig tett, var det ikke så mye utvikling. Veldig imponerende stegene han har tatt nå, svarer Jan Åge Fjørtoft.

Snuoperasjonen

Imponerende var også måten Bournemouth slo tilbake på og innhentet Liverpools tomålsledelsen i løpet av tre minutter. Wilsons innlegg havnet hos Ryan Fraser, som banket inn reduseringen.

Dernest fulgte Steve Cook opp med en lekker scoring, da han vendte opp og utliknet til 3-3 på kontant vis. Like etter holdt Benik Afobe på å sende vertene i ledelsen, men Liverpool slapp med skrekken.

Tre minutter på overtid gikk det likevel galt for Liverpool. For Bournemouth var Nathan Akés 4-3-scoring nesten som et steg opp i himmelen. Snuoperasjonen til laget til Joshua King, som ble byttet ut på stillingen 2-0 til Liverpool, vil gå inn i historiebøkene som en av Bournemouths mest minneverdige snuoperasjoner.