Liverpool godtok bud etter kuppforsøk på styrerommet

- Jeg er glad vi har kommet i mål med salgsprosessen, sier styreformannen.

ENDELIG NOE Å JUBLE FOR? Fernando Torres og Steven Gerrard har hatt en tung innledning på sesongen. Nå kan de i hvert fall glede seg over at klubbens upopulære eiere er borte. Foto: IAN KINGSTON/AFP
ENDELIG NOE Å JUBLE FOR? Fernando Torres og Steven Gerrard har hatt en tung innledning på sesongen. Nå kan de i hvert fall glede seg over at klubbens upopulære eiere er borte. Foto: IAN KINGSTON/AFPVis mer

|||(Dagbladet): De amerikanske Liverpool-eierne George Gillett og Tom Hicks forsøkte i går kveld å kuppe styrerommet, da de ville kvitte seg med styremedlemmer som jobbet for å selge klubben.

Det brøt ut fullstendig kaos, men det varte ikke lenge.

I morges la klubben ut en melding på sin hjemmeside, om at Liverpool nå har godtatt et bud fra amerikanske New England Sports Ventures (NESV).

Red Sox-eiere NSVD - som er kontrollert av finansmannen John William Henry - består blant annet av selskap som Boston Red Sox, New England Sports Network, Fenway Sports Group og Rousch Fenway Racing.

- Jeg er glad for at vi har klart å komme i mål med salgsprosessen, som har vært grundig. Styret besluttet å godta budet fra NESV ettersom det møtte kriteriene vi i utgangspunktet hadde i jakten på en ny eier. Filosofien til NESV handler om å vinne og det er noe de har vist gjennom eierskapet i Red Sox, sier styreformann Martin Broughton.

Også et asiatisk konsortium var på banen, men det var amerikanerne som kom i mål.

- Vi har møtt dem i Boston, London og Liverpool i løpet av flere uker og jeg er dypt imponert over hva de har oppnådd og deres visjoner for Liverpool Football Club, sier Broughton.

Forsøkte å stoppe avtalen Klubben har foreløpig ikke gått ut med noen finansielle detaljer rundt overtakelsen, men ett av kravene de har stilt er at nye eiere må gå inn og redde dem fra gjeldssluket klubben har blitt dratt ned i.

- Dette gjør at vi kan fokusere på investeringene i laget. Det eneste jeg er skuffet over er at eierne (Hicks og Gillett) forsøkte å hindre avtalen og at vi må gå gjennom rettslige prosesser for å få gjennomført avtalen, sier Broughton.

Det er nemlig et par ting som må avklares før salget er i boks. Premier League må godkjenne avtalen, noe som trolig er en formalitet. Og så kan det bli et rettslig slag, dersom Hicks og Gillett setter seg på bakbeina.

Pål Christian Møller er formann i Liverpools skandinaviske supporterklubb. Han er svært lettet over at Hicks og Gillett nå trolig er historie.

- Det er med stor stor glede at vi får bekreftet at de amerikanske eierne er ute av klubben. Det er den første reaksjonen. Dette har vært seigpining over lang tid, med klubben lenger og lenger ned i hengemyra. Dette er en stor stor lettelse, først og fremst. Nå skal det sies at det var stor optimisme i 2007, da Hicks og Gillett sa det skulle brukes penger på ny stadion og nye spillere. Så denne gangen her vil nok supporterne være litt mer avventende, i forhold til optimismen, sier Møller til Dagbladet.

Ny stadion Han mener at det må stilles beinharde krav til de nye eierne.

- Det er helt avgjørende at de har penger til et nytt stadion, slik at arbeidet kan starte raskt. Slik at man slipper å belåne klubben igjen.

Manager Roy Hodgson har etter hvert blitt sterkt kritisert etter den svake sesongstarten, og i helga kom det rop fra The Kop om den gamle managerhelten Kenny Dalglish.

- Forventer du bytte av manager ned nye eiere?

- Man må forvente at alt kan skje, med nye eiere. Historikken viser at de ofte vil gjøre ting på sin måte, det kan få betydning for ledelsen av både klubben og laget. Jeg skal ikke kritisere nåværende manager, men historien viser at det skjer - hvis du ser på Manchester City og Chelsea. Der har manageren blitt byttet ut etter kort tid, sier Møller.

Lettelse sportslig - Blir laget bedre sportslig med nye eiere?

- Jeg tror dette er positivt, til og med spillerne har uttalt at viktig at de kommer. Det er opplagt at dette har påvirket det som skjer på banen, på laget. Bare det å få en avklaring, å få amerikanerne vekk, vil føre til en stor lettelse sportslig. Og det gir utslag på banen, at spillerne senker skuldrene.

- Tror du på en Topp 4-plass nå?

- Jeg tror det er realistisk, ja. Liverpool kan ikke ha ambisjoner om noe dårligere enn å kvalifisere seg til Champions League, det er helt feil. Men det er mye å ta igjen, og man har spillerstallen fram til nyttår, uansett hvor mye penger de nye eierne har. Det blir forventinger om spillerkjøp i januar.

- Hva sier du hvis klubben blir døpt om til Liverpool Red Sox?

- Hehe, jeg tror ikke det er noen stor fare for det. Hva de velger å kalle klubben i USA får de gjøre som de vil med, men jeg tror ikke de forandrer laget i England. Men navnet på stadion kan bli et firmanavn.

FORSVINNER: Tom Hicks og George Gillett er historie på Anfield. Det er det mange som gleder seg over. Foto: ANDREW YATES/AFP
FORSVINNER: Tom Hicks og George Gillett er historie på Anfield. Det er det mange som gleder seg over. Foto: ANDREW YATES/AFP Vis mer