FIKK BOT: Luis Suarez har fått bot av Liverpool etter bitingen. Han ber klubben donere bort pengene. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB scanpix
FIKK BOT: Luis Suarez har fått bot av Liverpool etter bitingen. Han ber klubben donere bort pengene. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB scanpixVis mer

Liverpool har gitt Luis Suarez bot for bitingen

Spilleren selv ber klubben donere bort pengene.

(Dagbladet): Luis Suarez stjal nok en gang overskriftene da han beit Chelsea-spiller Branislav Ivanovic i armen i gårsdagens Premier League-oppgjør. Etterpå kom 26-åringen med en unnskyldning, samtidig som klubben uttalte at det var en uakseptabel oppførsel, og at spilleren vil bli straffet internt.

I dag ble det kjent at klubben har gitt Luis Suarez en bot, noe spilleren selv bekrefter.

- Klubben har i dag gitt meg en bot for min uakseptable oppførsel, jeg har spurt klubben om de kan donere pengene til «Hillsborough Family Support Group» for ubehaget jeg har påført Liverpool-supportere og Ivanovic, skriver Suarez på sin Twitter-profil.

Hillsborough Family Support Group ble stiftet etter den forferdelig tragedien som krevde 96 menneskeliv i 1989 under kampen mellom Liverpool og Nottingham Forest.

Det er fortsatt uvisst hvor stor boten er.

Har en fremtid på Anfield Klubbdirektør Ian Ayre har kommet med en ny uttalelse i forbindelse med saken. Han mener at fremtiden til Luis Suarez fortsatt er på Anfield. På spørsmål om denne episoden vil få følge for spillerens fremtid i klubben, svarer Ayre.

- Ikke i det hele tatt. Det påvirker fremtiden hans på den måten at vi må jobbe med hans disiplin - men Luis er en veldig viktig spiller for klubben. Han er veldig populær blant lagkameratene. Og som vi fortsetter å fortelle, han signerte en fireårskontrakt forrige sommer, og vi ville alle elsket å se ham ut kontraktstiden. Han er en fantastisk spiller, toppscorer og alt vi ser etter i en angriper, så det er ikke noe forandring der. Dette handler mer om å få han på riktig vei, og det er først og fremst Brendan Rodgers som må jobbe med ham på dette området, sier Ayre.

Det er ventet at Luiz Suarez vil få en ytterligere straff når det engelske fotballforbundet (FA) har sett nøyere på saken, og angriperen har trolig spilt sin siste kamp denne sesongen. Fotball-profiler som Graeme Souness, Jamie Redknapp og Gary Lineker fordømte Suarez etter den stygge episoden i går.

Liverpool-manager Brendan Rodgers uttalte blant annet følgende om gårsdagens store snakkis:

- Det spiller ingen rolle hvem det er, alle spillere er mulige å erstatte, uansett hvor gode de tror de er. Det er sånn fotballen er, sa Rodgers ifølge The Guardian.

- Latterlig I dag var tidligere Liverpool-spiller John Barnes gjest i BBC Radio Five, og han mener at Luis Suarez fortsatt har en fremtid i Liverpool og Premier League til tross for gårsdagens episode.

- Han må ta konsekvensene av sine handlinger - det er alt han må gjøre, sier Barnes til radiokanalen, og legger til:

- Jeg har hørt snakk om at han aldri skal spille for Liverpool igjen, noe jeg synes er latterlig. Jeg har hørt snakk om at han har skaffet Liverpool et dårlig rykte, noe som også er latterlig - han har skaffet sitt eget navn et dårlig rykte.

John Barnes stiller spørsmål om hvem Luis Suarez skal spille for hvis han nå er ferdig i den røde drakta. Barnes mener at uansett hvilken klubb som eventuelt skulle signere Suarez, så vil det reflektere dårlig på klubben at de signerer en spiller som Liverpool anser som ikke bra nok fra et moralsk perspektiv.

- Så Manchester United, Real Madrid, Barcelona.. De kan signere ham? Men vi kan ikke ha ham? Hvis du setter spørsmålstegn ved hans moralske karakter, så sier du faktisk at hvis han ikke kan spille for Liverpool, så kan han ikke spille for noen fotballklubb, noe som er latterlig, sier Barnes.

FA har fortsattt ikke kommet med en offisiell uttalelse. The Telegraph melder samtidig at PFA har tilbudt Liverpool og Luis Suarez et kurs i sinnemestring.

LATTERLIG: John Barens mener det er latterlig at det snakkes om at Luis Suarez  nå må dra fra Liverpool etter gårsdagens kontroversielle episode. Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB scanpix
LATTERLIG: John Barens mener det er latterlig at det snakkes om at Luis Suarez nå må dra fra Liverpool etter gårsdagens kontroversielle episode. Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB scanpix Vis mer