Liverpool har ikke penger til ny midtstopper

Rafa har bare 15 millioner igjen.

UERFAREN RESERVE: Søndag måtte Danny Ayala (18) overta for kjeveskadde Martin Skrtel i midtforsvaret til Liverpool. Tenåringen er beste alternativ som backup på stopperplassen hos Liverpool i øyeblikket. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
UERFAREN RESERVE: Søndag måtte Danny Ayala (18) overta for kjeveskadde Martin Skrtel i midtforsvaret til Liverpool. Tenåringen er beste alternativ som backup på stopperplassen hos Liverpool i øyeblikket. Foto: Andrew Yates, AFP/ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): På søndag måtte Liverpool-manager Rafa Benitez sende inn Premier League-debutanten Daniel Ayala (18) da midtstopper Martin Skrtel skadet kjeven.

Trolig er Skrtl klar igjen mot Stoke i morgen. I så fall har Benitez to friske seniorstoppere. Danske Daniel Agger sliter fortsatt med ryggskade.

Dermed må Benitez se seg om etter erstattere. Men ifølge The Times har han bare 20 millioner å rutte med, til tross for at Liverpool har solgt for minst like mye som de har kjøpt for denne sommeren.

Avisene Daily Telegraph og Daily Express opererer med et enda lavere tall - 15 millioner kroner.

20 millioner er i de fleste tilfeller mye penger, men ikke om man er på jakt etter en midtstopper av ypperste Premier League-klasse. Til sammenlikning skal Fulham ha krevd 155 millioner for Brede Hangeland nylig.

Det ble skrevet om Liverpools pengeproblemer sist uke også, men at det var skrapt i kassa var ukjent.

Da antydet Benitez at han kanskje ville henvende seg til de amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett med bønn om litt mer handlekraft.

- Vi hadde noe penger, men jeg vil ikke snakke om summer. Det er noe jeg må ta med klubben. Vi prøver å være klare dersom vi kan få kjøpt noen, men du vet aldri. Det kommer helt an på prisen. Hvis vi trenger mer, så må vi snakke med eierne, sa Benitez.

Situasjonen er i alle fall trangere enn etter Champions League-finalen for to år siden, da Gillett uttalte at:

- Hvis Rafa sier at han vil kjøpe «Snoogy Doogy», ville vi støtte ham.

Et navn som selvsagt skapte mye munterhet i blogosfæren, med overskrifter som «Liverpool fører an i jakten på Snoogy Doogy».

Nå er vitsene kanskje så nær sannheten at det ikke er morsomt lenger.

LAVT BUDSJETT: Ifølge The Times har Rafa Benitez bare 20 millioner kroner igjen å bruke på forsterkninger.Foto: Daniel Hambury, EPA/Scanpix
LAVT BUDSJETT: Ifølge The Times har Rafa Benitez bare 20 millioner kroner igjen å bruke på forsterkninger.Foto: Daniel Hambury, EPA/Scanpix Vis mer