Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool har ikke scoret mer på 115 år

Fiorentina skremt av rekordstart.

KLARE TIL KAMP: Liverpool-spillerne fikk teste ut gresset på Artemio Franchi-arenaen i Firenze i går. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi
KLARE TIL KAMP: Liverpool-spillerne fikk teste ut gresset på Artemio Franchi-arenaen i Firenze i går. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer

|||• Livestudio fra kl. 18.30: Følg og diskuter åtte kamper i Champions League

(Dagbladet.no): På sju seriekamper har Liverpool nettet hele 22 mål. Slik blir også lagt merke til hos kveldens Champions League-motstander Fiorentina.

- Vi skal ikke gi tapt før kampen har startet, men alle målene begynner å gjøre meg nervøs, sier Fiorentina-trener Cesare Prandelli.

Han forteller at laget har sett de rødes tre siste kamper på DVD og tror det blir vanskelig også på hjemmebane i Firenze.

- Hvordan stopper du (Fernando) Torres? Du må konsentrere deg ustanselig, og være heldig, fordi han er så god, sier den tidlig Juve-spilleren.

115 år
Liverpool-sjef Rafael Benitez erkjenner at Torres skal ha mye av æren for målskredet.

- Han er brennheit for øyeblikket. Vårt mål er å score mål og vinne kamper, å ikke slippe inn mål er en bonus. Dette har vært en veldig god start på sesongen, med tanke på mål. Jeg er blitt fortalt at det ikke har vært bedre på 100 år, sier Benitez.

Ifølge The Independent er det snakk om 115 år siden Liverpool nettet mer på de sju første kampene i seriestarten.

Liverpool fikk en grei start i Europas gjeveste turnering med 1-0 hjemme mot Debrecen for to uker siden. Dirk Kuyt ble matchvinneren.

MÅLKONGER: Fernando Torres har nettet sju ligamål så langt. Her feirer han Dirk Kuyts seiersmål mot Debrecen. Foto: EPA/Nick Wilkinson
MÅLKONGER: Fernando Torres har nettet sju ligamål så langt. Her feirer han Dirk Kuyts seiersmål mot Debrecen. Foto: EPA/Nick Wilkinson Vis mer

- Det hadde vært stort om vi kan vinne i Firenze og få seks poeng fra de to første kampene. Det gir oss enda mer selvtillit før de andre gruppespillkampene, sier nederlenderen.

To bak Rush
29-åringen står med 12 mål i den største europacupen, det er to mål bak legenden Ian Rush.

- Det ville vært utrolig. Rush er en av de største i Liverpools historie og det ville gitt meg en fantastisk følelse hvis jeg klarer å slå det, sier Kuyt.

Benitez har fått kritikk for at kantspilleren spiller neste samtlige kamper for de helrøde. Slikt preller av på den spanske treneren, han støtter den hardtarbeidende spillere fullt ut.

- Han er en spiss som kan spille på kanten eller som tilbaketrukken spiss. Hvis jeg bruker ham som midstopper vil han gjør det bra også der, sier Benitez.

• Yossi Benayoun er med i Liverpool-troppen på tross av en skade han pådro seg mot Hull lørdag. Javier Mascherano blir ikke klar til kveldens oppgjør.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media