SYNGER UT: Tom Hicks og George Gillett (til høyre) håper å selge for fire ganger så mye som de kjøpte Liverpool for. - Min beste investering, sier Hicks. Foto: REUTERS
SYNGER UT: Tom Hicks og George Gillett (til høyre) håper å selge for fire ganger så mye som de kjøpte Liverpool for. - Min beste investering, sier Hicks. Foto: REUTERSVis mer

- Liverpool har vært min beste investering

Hicks vil håve inn på salget - fansen raser.

|||• Direkte 21.00: Liverpool - West Ham

(Dagbladet): Liverpool-eierne Tom Hicks og George Gillett har klart å hisse på seg de fleste på The Kop i løpet av de tre åra de har regjert på Anfield.

Derfor ble fredagens nyhet om at de nå vil selge seg ut av klubben, mottatt med supporterbegeistring.

Men Liverpool-fansen vil kanskje ikke sette like stor pris på uttalelsene Hicks kommer med i forbindelse med salget.

- Liverpool vil være den beste investeringen jeg noen sinne har gjort, sier han til Wall Street Journal.

Vil ha 7,2 milliarderTrofaste supportere liker ikke at rikfolk bruker klubbene deres som investeringsobjekter for å øke egen eller eget selskaps formue. Stadig flere utenlandske investorer har kastet seg over Premier League-klubbene, selv om de ikke har noen følelsesmessige bånd verken til klubben eller fotballen.

- Jeg regner med å få fire ganger så mye som jeg betalte, sier Hicks.

DÅRLIG NYTT: Liverpool-fansen gledet seg kanskje over eiernyheten i helga, men ble desto skuffet over å høre at Fernando Torres mister resten av sesongen. Foto: AP
DÅRLIG NYTT: Liverpool-fansen gledet seg kanskje over eiernyheten i helga, men ble desto skuffet over å høre at Fernando Torres mister resten av sesongen. Foto: AP Vis mer

Amerikaneren håper at han sammen med Gillett kan håve inn opp mot 7,2 milliarder på salget, selv om eksperter ifølge Liverpool Daily Post mener den summen er altfor høy.

- Dette viser at han var her med feil hensikter og klubben gjorde en feil da den involverte dem. Jeg mener at dette viser hva Tom Hicks bryr seg om - penger, sier James McKenna fra supportergruppa Spirit Of Shankly.

- SmertefulltProtestene mot de amerikanske eierne har økt omtrent for hver måned. Hicks er lettet over at bråket nå går mot slutten - selv om de ikke har klart å selge klubben ennå.

- Dette har vært givende på så mange måter, men det har også vært smertefullt. Det er frustrerende når supporterne vender seg mot deg, sier Hicks.

Han mener også at kritikken er urettferdig og hevder at både omsetningen og midler til spillerkjøp har økt under deres regime.

- Supporterbloggerne skylder på eierne, men vi har hatt forferdelige skader på stjernespillere - som har vært ute i måneder. Og vi har rett og slett ikke vært et veldig bra lag uten dem, mener Hicks.

PS! Fernando Torres er blant dem som har slitt med skader. Han ble operert i går kveld, og går glipp av resten av sesongen. De første VM-kampene kan også være i fare.

REISER: George Gillett og Tom Hicks ble presentert som nye eiere i februar 2007. Nå vil de ut. Foto: AP
REISER: George Gillett og Tom Hicks ble presentert som nye eiere i februar 2007. Nå vil de ut. Foto: AP Vis mer