Jay Spearing fikk sjelden diagnose:

Liverpool-helt innlagt

Jay Spearing endte på sykehuset på julaften.

REAGERTE IKKE PÅ EGEN BRUNFARGE: Jay Spearing, her fra oktober i år, mener han selv burde sjekket seg når huden hans ble brunere utover høsten. Foto: Paul Greenwood/NTB
REAGERTE IKKE PÅ EGEN BRUNFARGE: Jay Spearing, her fra oktober i år, mener han selv burde sjekket seg når huden hans ble brunere utover høsten. Foto: Paul Greenwood/NTB Vis mer
Publisert

- Min første julaften med fri på 17 år endte litt annerledes enn jeg hadde sett for meg, starter den tidligere Liverpool-helten Jay Spearing en Instagram-post med.

Spearing, som spilte for Liverpool i 16 år mellom 1997 og 2013, kom tilbake tili klubben som akademi-trener i sommer.

Ifølge Spearing selv var det en blodprøve hos klubblegen på julaften som førte til en akuttinnleggelse med den svært sjeldne diagnosen Addisons sykdom.

- Jeg var potensielt bare timer eller dager unna noe de kaller for Addison krise, skriver Spearing.

Ifølge nettstedet Norsk Helseinformatikk er Addison krise, eller akutt binyresvikt, livstruende og krever umiddelbar behandling. Derfor endte også Spearing opp i seng 17 på sykehuset i Liverpool julaften.

Nå ønsker Spearing å slå et slag for at vi alle skal sjekke oss for kroppslige ting vi opplever som unormale.

- Jeg hadde ignorert symptomer og forandringer i kroppen min (blant annet en nydelig brunfarge) i over et år, uten at jeg fikk sjekket hva det skyldtes, skriver Spearing, og takker både kona og en en familievenn for at de insisterte på at han gikk til legen.

- Moralen er: Ikke overse forandringer i kroppen din, uansett hvor små de måtte være. Sjekk dem!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer