HERJET: Liverpool herjet med et svakt Arsenal-lag søndag. Foto: Jon Super/SilverHub/REX/Shutterstock
HERJET: Liverpool herjet med et svakt Arsenal-lag søndag. Foto: Jon Super/SilverHub/REX/ShutterstockVis mer

Premier League

Liverpool herjet i mareritt­kamp for Arsenal: - Det er på grensen til å være uverdig

Det som skulle bli en jevn kamp mellom to storlag i Premier League, ble ikke spennende i det hele tatt. Liverpool hadde full kontroll på et blekt Arsenal.

Liverpool - Arsenal 4-0

(Dagbladet): Rett og slett bekmørkt. Slik kan de 90 minuttene Arsenal spilte på Anfield søndag beskrives.

Arsene Wengers lag opptrådde blekt og tannløst, og kom knapt til en eneste sjanse i kampen. Til gjengjeld kom Liverpool til en hel del - og regelrett ydmyket London-laget.

Jürgen Klopps menn ga seg ikke før det sto 4-0 i målprotokollen, og tok med seg tre velsmakende poeng fra oppgjøret mellom storlagene. Det koker nå under føttene på Arsenal-manager Wenger.

- Det er på grensen til å være uverdig for Arsenal, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

- Det er noe av det svakeste jeg har sett av dem noen gang, supplerer ekspert Petter Myhre.

Herjet

Det var et tannløst Arsenal som gikk ut på Anfield-gresset søndag. De hadde rett og slett lite å stille opp med mot Jürgen Klopps mannskap.

Allerede etter få minutter levde Arsenal farlig. Liverpools nysignering Mohamed Salah regelrett herjet på høyresida innledningsvis, og etter få minutter satte han ballen i Arsenal-keeper Petr Cech fra kort hold.

Men det tok ikke mange minuttene før Liverpool gikk opp i en fortjent ledelse. Et perfekt innlegg ble slått inn i feltet, som en Roberto Firmino i stor fart hadde små problemer med å stange i mål.

Alt i alt slet Arsenal-forsvaret stort med å tøyle Liverpool-spillerne, som kom til flere store sjanser. Fem minutter før pause gikk hjemmelaget fortjent opp til 2-0-ledelse etter en praktkontring. Firmino dyttet ballen ut til Sadio Mané, som dro seg inn i banen og banket til. I mål.

Mareritt

Arsenal-manager Arsene Wenger gjorde noen sårt tiltrengte endringer i pausa. Ut med Aaron Ramsey, inn med Francis Coquelin. Det hjalp imidlertid ikke stort.

Salah, som hadde vært glitrende de første seksti minuttene, fikk lønn for strevet da han fikk ballen på egen banehalvdel og løp Arsenal-forsvaret i senk. Han satte ballen i nærmeste hjørne.

Det var først da Arsene Wenger gjorde to offensive bytter - inn med Olivier Giroud og Alexandre Lacazette.

Liverpool var likevel fortsatt nærmere 4-0 enn Arsenal 3-1.

Den scoringen kom, også. Nok en gang var Arsenal-forsvaret helt utspilt da innbytter Daniel Sturridge satte punktum.