Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool - Manchester City

Liverpool hylles etter seieren: - Som å møte en biesverm

Liverpool og Jürgen Klopp hylles i britiske medier etter gårsdagens seier. Manchester City og Pep Guardiola høster kritikk.

HYLLES: Britiske kommentatorer er fulle av lovord om Liverpool etter gårsdagens seier mot Manchester City. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Andrew Yates
HYLLES: Britiske kommentatorer er fulle av lovord om Liverpool etter gårsdagens seier mot Manchester City. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Andrew Yates Vis mer

(Dagbladet): Liverpool sjokkerte Manchester City med 3-0-seieren i første kamp i CL-kvartfinalen på Anfield. Kommentatorer i britiske medier er fulle av lovord om Jürgen Klopps mannskap.

Mark Lawrenson, tidligere Liverpool-spiller og kommentator i «Match of the Day» på BBC, skriver at Liverpool så veldig annerledes ut fra første- til andreomgang, men at de «gjorde begge deler helt riktig».

«Hver gang en City-spiller fikk ballen må de ha følt det som om de møtte en biesverm», skriver Lawrenson om Liverpools press i førsteomgang. «Etter pausen viste de rødkledde en form for defensiv disiplin for å beskytte ledelsen man vanligvis ikke forbinder med dette Liverpool-laget».

Martin Samuel i Daily Mail skryter også av Liverpool, og sier Jürgen Klopp fikk akkurat det han ønsket i kampen. «Han spurte etter mot, etter et lag som ikke var redde for Manchester City, som ville tørre å skape historie, og han fikk det. Han fikk en respons som feide det beste laget i Storbritannia av banen».

«Liverpool spilte med hjertet men også med hodet. Der var en vegg av støy fra tribunen, og en defensiv vegg på banen», skriver Jason Burt i The Telegraph.

- City møtte ikke opp

Mens Liverpool og Jürgen Klopp hylles, er flere kritiske til Manchester City og Pep Guardiola. Særlig avgjørelsen om å starte med Ilkay Gündogan på høyrekanten i stedet for Raheem Sterling blir stilt spørsmålstegn ved.

«City så ubalanserte ut, med Kyle Walker som det eneste angrepsvåpenet på høyrekanten», skriver Lawrenson for BBC, før han også trekker fram atmosfæren på Anfield som noe som kan ha hatt innvirkning på City-spillerne.

«At Pep Guardiola sa at måten laget hans spilte på var en utrolig innrømmelse», skriver Samuel i Daily Mail. «At han så holdt seg til denne planen var bare perverst».

Burt i The Telegraph mener Liverpool viste større vilje i kampen enn City gjorde. «Det som er verst for City er at Liverpool rett og slett så ut til å ville mer. Citys stjerner møtte bare ikke opp. Det gjorde heller ikke manageren», skriver han.

«Hvis City nå ryker ut vil det bli stilt spørsmål om hvorfor Guardiola, etter å ha sagt at han ikke ville endre måten laget hans spilte på, gjorde nettopp dette», fortsetter Burt, og trekker fram avgjørelsen om å droppe Sterling og flytte De Bruyne dypere i banen som noe som «bare ikke virket».

- Ikke tro på at de holder nullen

Kommentatorene er imidlertid noe forsiktige med å ta Liverpools avansement til semifinalen på forskudd. Både det at City er i stand til å score mange mål og det at Liverpool ofte ser sårbare ut i forsvar blir trukket fram. I tillegg er Mohamed Salahs mulige skade noe som kan bli en bekymring for Liverpool.

«Om selv en tremålsledelse er nok mot et normalt frittscorende City-lag gjenstår å se i neste ukes returoppgjør i Manchester», skriver Burt.

«Henderson er suspendert i returen, og kanskje er Salah ute også. Og selvfølgelig, Barcelona kom tilbake etter å ha tapt med fire mot PSG, og Liverpool har sluppet inn tre mot alle fra Sevilla til Crystal Palace», skriver Samuel, selv om «det virker som skaden allerede er skjedd».

Lawrenson i BBC har større tro på Liverpool, og trekker særlig fram kontringstrusselen fra Merseyside-klubben. «City kan lede med to til pause, og folk kan tro de har muligheten. Men hvis Liverpool får et mål, vil Guardiolas lag trenge tre til, og etter å ha sett hvordan den første kampen gikk har jeg ikke tro på at de holder nullen».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling