Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stor interesse rundt Liverpools spisstalent Rhian Brewster

Liverpool i bitter overgangsstrid

Merseyside-klubben avlyser planlagt treningskamp med tysk motstander etter overgangsdisputt.

FÅR KONSEKVENSER: Tyske Borussia Mönchengladbachs tilnærming til Liverpools talentfulle unggutt, Rhian Brewster, får konsekvenser. Her poserer spissen sammen med Liverpools Mohamed Salah. Foto: NTB/Scanpix
FÅR KONSEKVENSER: Tyske Borussia Mönchengladbachs tilnærming til Liverpools talentfulle unggutt, Rhian Brewster, får konsekvenser. Her poserer spissen sammen med Liverpools Mohamed Salah. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Saken som får Liverpool-ledelsen til å steile gjelder deres unge spisstalent, Rhian Brewster.

18-åringen har allerede rukket å skaffet seg et navn på balløya, og har denne sesongen imponert på Liverpools U23-lag. Han ble også toppscorer da England vant U17-VM i fjor sommer. Brewster har ennå til gode å undertegne en profesjonell kontrakt med Liverpool, og nå jaktes han intenst av flere klubber. Tyske Borussia Mönchengladbach er en av disse klubbene.

Men måten tyskerne har gått fram på får Liverpool til å se rødt.

«Tapping up»

De høye herrer på Anfield mener at Brewster, til tross for at han ikke er under en profesjonell kontrakt med Liverpool, ikke kan snakke med andre klubber på det nåværende tidspunktet. Dette på grunn av at klubben har aktivert en klausul i Brewsters nåværende kontrakt som omhandler hans siste år under en såkalt «utdanningskontrakt» han har med klubben. Dette melder Liverpool Echo.

På tross av dette har den tyske klubben, ifølge kilder nære Liverpool, kontaktet spilleren og hans representanter direkte. Dette kalles «tapping up» i England, og er ifølge FIFA ulovlig.

Liverpool vurderer nå om de skal rapportere Borussia Mönchengladbach inn til FIFA. Det kan potensielt gå ut over den tyske klubbens aktiviteter og planer i overgangsvinduer som kommer.

Avlyser treningskamp

Som følger av kontroversene rundt Mönchengladbachs tilnærming til Brewster, og det Liverpool mener er gjort ulovlig i kulissene, har Jürgen Klopps menn bestemt seg for å gjøre drastiske tiltak.

Klubben avlyser dermed den planlagte treningskampen mellom lagene som skulle finne sted på Anfield 7. august.

Måtte beklage offentlig

Men selv om Liverpool nå reagerer og tar grep, er det nok mange som husker kontroversene rundt nettopp Liverpool og deres jakt på daværende Southampton-midtstopper Virgil van Dijk i fjor sommer.

Det ble hevdet av Klopp selv hadde møtt nederlenderen i den engelske byen Blackpool, uten å gå via Southampton først.

BLE LIVERPOOL-SPILLER: Liverpool måtte beklage offentlig for tilnærmingen de hadde til Nederlandske Virgil van Dijk i fjor sommer. Et halvt år senere ble han Liverpool-spiller. Foto: REUTERS/Andrew Yates
BLE LIVERPOOL-SPILLER: Liverpool måtte beklage offentlig for tilnærmingen de hadde til Nederlandske Virgil van Dijk i fjor sommer. Et halvt år senere ble han Liverpool-spiller. Foto: REUTERS/Andrew Yates Vis mer

Det hele endte med at Liverpool måtte gå ut å beklage hendelsen offentlig i fjor sommer og understreke at de hadde endt sin interesse i spilleren.

Van Dijk ble som kjent likevel Liverpool-spiller i januar i år.

Med i framtidsplanene

Jürgen Klopp jobber nå på spreng i kulissene for å overbevise det unge spisstalentet om at Anfield er stedet å være, også i framtida.

Det meldes fra flere hold at manageren har lovt Brewster en plass i A-stallen foran neste sesong, om unggutten undertegner en ny kontrakt.

Likevel er nok Brewster smertelig klar over at veien mot spilletid er lang i konkurranse med spillere som Roberto Firmino og Danny Ings på spissplass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media