Liverpool i dyp gjeldskrise

Brukte 400 millioner bare på renter i fjor.

DE HAR LURT OSS: Mange Liverpool-supportere håper de økonomiske problemene kan føre til at amerikanerne Tom Hicks og George Gillett selger seg ut av klubben og overlater den til noen andre. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
DE HAR LURT OSS: Mange Liverpool-supportere håper de økonomiske problemene kan føre til at amerikanerne Tom Hicks og George Gillett selger seg ut av klubben og overlater den til noen andre. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Liverpool kan være på vei mot alvorlige økonomiske problemer etter at det ble kjent at klubbens eierselskap, styrt av amerikanerne Tom Hicks og George Gillett, tapte over 430 millioner kroner i fjoråret fram til august.

Ifølge BBC forsvant nærmere 370 millioner på å betale renter på gjelda som Kop Football Holdings tok opp for å kjøpe klubben i 2007. Lånene beløper seg nå til rundt 3,5 milliarder norske kroner. Resultatet er at Liverpool fotballklubbs suksess og påfølgende økte inntekter forsvinner i dragsuget.

Liverpools revisorfirma (KPMG LLG) kom i går med en advarsel i sin gjennomgang av selskapets finanser. I rapporten står det at utfordringene ved å refinansiere lånene før de forfaller 24. juli i år skaper «sterk tvil» om Kop Football har en fremtid som et levedyktig konsern - det vil si om det kan holde hodet over vannet de neste tolv månedene.

Nettopp denne ordlyden regnes som en klar advarsel til aksjeholderne - og i dette tilfellet Liverpools supportere.

Spillerkjøp og Champions League truesHicks og Gillett har saumfart kloden etter potensielle investorer til klubben, men har ikke lyktes. I USA har Tom Hicks samtidig sagt seg klar til å selge sin aksjemajoritet i baseball-laget Texas Rangers, etter at Hicks Sports Group mislyktes med å betjene lån på over 3,3 milliarder der borte, relatert til driften av Rangers og hockeylaget Dallas Stars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer