Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool i oppkjøps-samtaler

- Trist, men nødvendig.

(Dagbladet.no): Det vakte voldsomme reaksjoner da mediemogulen Malcolm Glazer kjøpte opp aksjemajoriteten og tok kontroll over Manchester United i fjor.

Nå kan også Liverpool bli solgt.

I dag bekrefter klubben at de er i samtaler med investorer om et mulig oppkjøp av klubben i en pressemelding.

- Styret kan bekrefte at vi er i samtaler med flere interessenter for å øke kapitalen i klubben. Selv om en slik kapitaløkning er uviss, kan det også innebære et bud på hele aksjebeholdningen i klubben. Aksjeholderne vil holdes oppdatert, heter det i pressemeldingen.

Den spanske mangemillionæren Juan Villalonga lanseres som en av de heteste kandidatene til å bli klubbens nye eier.

Liverpools styreformann David Moores sitter for øyeblikket på 51 prosent av aksjene, men det forventes at han snart vil selge andelene sine.

- Trist, men nødvendig, sier daglig leder Tore Hansen i Liverpools norske supporterklubb.

Han er selv den stolte eier av én Liverpool-aksje, og er ikke overrasket over at Liverpool nå kan bli solgt.

SELGES?: I fjor ble Manchester United solgt til Malcolm Glazer. Nå kan det samme skje med Liverpool. Klubben bekrefter at de er i samtaler med investorer. Foto: EPA
SELGES?: I fjor ble Manchester United solgt til Malcolm Glazer. Nå kan det samme skje med Liverpool. Klubben bekrefter at de er i samtaler med investorer. Foto: EPA Vis mer

- Det har ligget i lufta en stund at noe er på gang. Moores signaliserte sjøl på årsmøtet i fjor og i forfjor at han kanskje kom til å trekke seg ut. Han har ikke lenger nok penger å legge på bordet til å innfri de kravene Liverpool har til banen og spillerstallen. 

- Det er likevel veldig trist, for Moores-familien har vært involvert i styret siden 50-tallet, sier Hansen til Dagbladet.no.

Han tror ikke Liverpool-supportere kommer til å reagere med lignende raseri som da Malcolm Glazer tok kontrollen over Manchester United.

- De fleste innser nok at dette er vanskelig å unngå. Vi har ikke de samme pengene som de andre toppklubbene. Manchester United tjener 30 millioner pund mer i året bare på billettinntektene, hevder Hansen.

Dette er ikke første gang Liverpool jakter på investorer.

I 2004 mislyktes den lokale eiendomskongen Steve Morgan i sitt forsøk på å kjøpe opp klubben, og også milliardær Robert Kraft fra USA har tidligere blitt linket til et mulig oppkjøp.

Liverpool i oppkjøps-samtaler
<B>IKKE RIK NOK:</B> Styreformann David Moores eier i dag 51 prosent av aksjene i Liverpool, men har lenge signalisert at han vil trekke seg ut. Her er han fotografert på vei til styremøte etter at Thailands milliadær-statsminister Thaksin Shinawatra la inn et bud på klubben i 2004.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media