Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool i pengeknipe

Benitez vurderer å gå til eierne.

KJØPT DYRT: Glen Johnson er et Liverpools to store sommerkjøp. Nå vet ikke Rafa Benitez om han har penger til flere spillere. Foto: AFP/NICOLAS ASFOURI
KJØPT DYRT: Glen Johnson er et Liverpools to store sommerkjøp. Nå vet ikke Rafa Benitez om han har penger til flere spillere. Foto: AFP/NICOLAS ASFOURI Vis mer

(Dagbladet.no): Liverpool har gjort to store kjøp denne sommeren, Roma-playmaker Alberto Aquilani og Pompey-høyreback Glen Johnson.

Nå er kassa snart tomskrapt, på tross av at klubben neppe har kjøpt for mer enn det som har kommet inn i salgsummer.

Vanskelig å konkurrere
Benitez bekrefter overfor nyhetsbyrået PA at det er begrenset hva han kan handle for fram til ligastart.

- Vi jobber hardt med de spillerne vi har og de pengene vi har. Det er alltid vanskelig å konkurrere mot klubber som har mer penger i Premier League, sier Benitez.


Aquilani og Johnson kostet ifølge britiske aviser Liverpool omlag 350 millioner kroner. Omtrent den samme summen fikk klubben inn fra avgangene til Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa (begge Real Madrid) og Sebastien Leto (Panathinaikos).

For tida er Liverpool-manager Rafa Benitez på stopperjakt, seks dager før seriestart sliter både Jamie Carragher, Daniel Agger og Martin Skrtel med skader. Førstnevnte måtte gå ut i 2-1-tapet mot Atletico Madrid på Anfield lørdag kveld.

Benitez har tidligere bekreftet interesse for Hulls Michael Turner, men prislappen er på hele 120 millioner kroner. Stokes Ryan Shawcross skal være et noe billigere stopperalternativ.

Vil ikke nevne summer
Den spanske treneren vil ikke si noe om hvor mye han kan handle for, men innrømmer at pengesekken er såpass liten at han vurderer å be om påfyll fra eierne Tom Hicks og George Gillett.

- Vi hadde noe penger, men jeg vil ikke snakke om summer. Det er noe jeg må ta med klubben. Vi prøver å være klare dersom vi kan få kjøpt noen, men du vet aldri. Det kommer helt an på prisen. Hvis vi trenger mer, så må vi snakke med eierne, sier Benitez.


AKTUELL: Ryan Shawcross, her mot Liverpools Dirk Kuyt, skal være en stopper på blokka til manager Rafa Benitez. Foto: AP/Jon Super
AKTUELL: Ryan Shawcross, her mot Liverpools Dirk Kuyt, skal være en stopper på blokka til manager Rafa Benitez. Foto: AP/Jon Super Vis mer
AKTUELL? Hull-stopper Michael Turner er en spiller Liverpool vil kjøpe. Foto: AFP/PETER PARKS
AKTUELL? Hull-stopper Michael Turner er en spiller Liverpool vil kjøpe. Foto: AFP/PETER PARKS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media