NY RUNDE: Liverpool-lederne Martin Broughton, Ian Ayre og Christian Purslow smilte godt utenfor retten i London i går. Nå skal klubben i en ny runde. Foto: AFP/LEON NEAL
NY RUNDE: Liverpool-lederne Martin Broughton, Ian Ayre og Christian Purslow smilte godt utenfor retten i London i går. Nå skal klubben i en ny runde. Foto: AFP/LEON NEALVis mer

Liverpool i retten i dag igjen

Men klubben kan allerede være solgt.

||| (Dagbladet): Liverpool har fått fart på sakene, etter at Tom Hicks og George Gillett i går skaffet seg en kjennelse i Texas som stopper salget av klubben til New England Sports Venture (NESV).

Ifølge nyhetsbyrået PA og BBC har Liverpool sikret seg plass i High Court i London kl. 15, for andre dag på rad. Saken går med samme dommer som i går.

Da tapte Hicks og Gillett mot Royal Bank of Scotland og Liverpool, banken er kreditor for amerikanernes lån på 2,2 milliarder kroner. Hicks og Gillett ble nektet anke, og henvendte seg i stedet til amerikansk rett.

Det er usikkert om en ny dom i London dag overstyrer kjennelsen i Texas, eller om Liverpool-styret må kjempe mot Hicks og Gillett også der - før saken kommer for retten 25. oktober.

Før Liverpool-saken kommer opp i dag går det rykter om at Hicks og Gillett har klart å komme styrets salgsplaner i forkjøpet, skriver Liverpool Echo.

Mill Financial var én av to budgivere som ble oversett da Liverpool-styret gikk inn for NESV som ny eier. Nå meldes det i England at Mill allerede er på vei til å overta eierskapet i klubben.

Mill Financial er et hedgefond, et amerikansk investeringsselskap, som allerede har spist seg inn på George Gillettes eierandel - fordi han ikke klarte å betale egen gjeld.

En talsmann for Tom Hicks sier til PA at amerikaneren fortsatt sitter med eierskapet til sine Liverpool-aksjer, dermed har Mill ennå ikke overtatt Liverpool. RBS er heller ikke kjent med at Hicks-andelen har skiftet hender.

Men hvis Mills Financial ender opp med å betale ned gjelda til RBS er banken ikke lenger noen part i saken, og hedgefondet kontrollerer dermed Liverpool. Springfield Financia er eierne bak Mill Financial, og eier blant annet NFL-laget Washington Redskins.

Lokalavisa spekulerer også i at Kenny Huang - QSL Sports Group-investoren som meldte sin interesse for Liverpool i sommer - er involvert i den siste utviklingen rundt den tradisjonsrike storklubben.

Dersom Mill Financial punger ut og sletter gjelda skal løpet være kjørt for Red Sox-eierne i NESV, skriver BBCs økonomiredaktør Robert Preston i en blogg i ettermiddag.