Uavgjort mellom Liverpool og Bayern

Liverpool i trøbbel etter massiv sjansesløsing mot Bayern

Målløst på Anfield. Nå må Liverpool håpe at de kan kopiere bragd fra 1981.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Bayern München 0-0 (0-0)

LIVERPOOL (Dagbladet): Liverpool tar med seg et vanskelig utgangspunkt til Tyskland etter at de spilte 0-0 mot Bayern München tirsdag kveld.

Det manglet ikke på sjanser for de rødes angrepstrio, men verken Mohamed Salah, Sadio Mané eller Roberto Firmino klarte å overliste Manuel Neuer.

- Det var ikke en kamp man vil huske om 20 år, oppsummerte Jürgen Klopp, før han la til:

- Vi gjorde det vanskelig for oss selv. Vi kan og bør spille bedre, men det var bare en sånn kveld. Vi hadde noen lovende situasjoner, men det er i de øyeblikkene man må score. Det er ikke et drømmeresultat, men det er et godt resultat,m fortalte manageren i et intervju sendt på TV2.

Kaptein Jordan Henderson hadde et liknende inntrykk av kampen:

- Vi er skuffet over å ikke score. Men vi holdt buret rent og forsvarte oss godt. Det er ikke det verste resultatet i verden. Vi spilte godt, men manglet litt i den siste. Oppgjøret lever fremdeles, og vi er fremdeles selvsikre. Vi har erfaring i Champions League og kan dra dit og såre dem, fortalte Henderson ,en av kampens beste spillere, til BT Sports etter kampen.

0-0-resultatet betyr at Liverpool går videre så lenge de vinner eller scorer like mange mål som Bayern München, gitt at de faktisk scorer, i returoppgjøret.

BOM, BOM, BOM: Liverpool viste Anfield-publikummet mye lekkert spill, men målene uteble. Foto: Peter Byrne / PA via AP / NTB Scanpix
BOM, BOM, BOM: Liverpool viste Anfield-publikummet mye lekkert spill, men målene uteble. Foto: Peter Byrne / PA via AP / NTB Scanpix Vis mer

Klopps store nemesis

Til tross for at både Liverpool og Bayern München lenge har vært i europeisk klubbfotball, måtte man helt tilbake til 1981 for å finne det forrige møtet dem imellom i Champions League, eller Europacupen som det het da.

Da spilte lagene først 0-0 på Anfield. I Tyskland ble det 1-1, og dermed gikk Liverpool til finalen på grunn av bortemålsregelen.

I finalen vant de 1-0 mot Real Madrid.

Der kamper mot Bayern München kanskje er ukjent for Liverpool som klubb, er tyskerne en gammel, men stor rival hos Liverpool-trener Jürgen Klopp.

Som Dortmund-trener kjempet han flere slag mot Bayern, oftest om Bundesliga-tittelen, men det største ble utkjempet i 2013 da Bayern tok sitt forrige Champions League-trofé etter å ha slått nettopp Klopp og Dortmund 2-1i finalen.

Historien bak gjør at interessen for kampen er voldsom i Tyskland.

- Jeg føler ikke det på den måten. Noen folk har ringt meg de siste dagene for å fortelle meg at Fotball-Tyskland går bananas på grunn av denne kampen, men jeg forstår ikke greia med å gjøre det til en personlig kamp, sa Klopp før kampen, men la til at som Dortmund-manager var Bayern-kampene den største utfordringen.

- Det er to store klubber som møter hverandre, og jeg er glad for å være en del av denne kampen. Det er en stor én.

Flere stjerner skadet

Det var to svært skadeplagede lag som møttes på Anfield. Liverpool hadde Dejan Lovren, Joe Gomez og Alex Oxlade-Chamberlain ute med skade, mens Arjen Robben, Jérôme Boateng, Corentin Tolisso og Leon Goretzka.

I tillegg var både Liverpool-forsvarskjempe Virgil van Dijk og Bayern-ringrev Thomas Müller suspendert.

Med tre midtstoppere utilgjengelige, dannet midtbanekjempen Fabinho midtstopperpar med Joël Matip for Liverpool.

Liverpool-dominans

Etter ti minutter med litt «touch and feel», våknet kampen til de grader.

Først slo Jordan Henderson en utmerket langpasning bak forsvaret til Bayern. Lynraske Mohamed Salah klarte å nå ballen, men avslutningen med skotuppen ble for svar til å overliste Manuel Neuer.

Men ikke før Liverpool-fansen hadde klappet ferdig for det gode forsøket, stilnet jubelen da de fikk en støkk av en egen spiller.

Serge Gnabry viste fram noen lekre dragninger på høyrekanten og slo hardt inn. Matip forsøkte å klarere ballen, men sendte den i stedet mot eget mål. Stopperen ble derimot reddet av Alisson som ble regelrett truffet av ballen.

Både før og etter den store muligheten hadde også Alisson slurvet i det bakre rekker hos Liverpool, men Bayern maktet ikke å gripe sjansen.

Da klokka tikket mot pause, skrudde Liverpool opp noen hakk, noe som ledet til en gigantisk sjanse for Sadio Mané.

Naby Keita skjøt fra 13-14 meter, men skuddet ble blokkert av Niklas Süle. Ballen trillet deretter videre til en umarkert Sadio Mané ti meter fra mål.

Senegaleseren sto derimot feilvendt, og da han vred seg rundt for å skyte, måtte han se første omgangs største sjanse gå et par meter til siden for stolpen.

Målløst

Liverpool avsluttet første omgang klart best med store sjanser til Mohamed Salah og Roberto Firmino. Angrepstrioen på topp viste tidvis briljans med frekke pasninger og driblinger, men det viktigste - målene - uteble.

Og det siste lille manglet også da Liverpool fikk andre omgangs første sjanse.

Andy Robertson ble spilt gjennom, men Sule fikk klarert. Ballen dalt rett foran Salah på kanten av femmeteren, men egypteren klarte ikke å stokke beina.

Liverpool dominerte mer og mer, men de store sjansene kom samtidig med større og større mellomrom, noe som frustrerte fansen.

At Divock Origi kom inn for en småsyk Roberto Firmino førte heller ikke til jubel blant Liverpool-fansen som kunne lukte seier.

Ikke alle velger å se negativt på at Liverpool ikke fikk med seg en hjemmescoring. Tidligere Manchester United-spiller, Rio Ferdinand, er sikker på at Liverpool går videre etter dagens målløse oppgjør.

- Jeg er skikkelig sikker på at Liverpool går videre nå. Presset ligger på Bayern på hjemmebane, som må angripe på Allianz. Det er det Liverpool kommer til å ta det, mener Ferdinand.

United neste

Returoppgjøret i Tyskland spilles 13. mars. Den kampen må høyreback Joshua Kimmich stå over etter at han pådro seg et gult kort i første omgang.

Før den tid venter det derimot flere store kamper for Liverpool.

Først gjester de Ole Gunnar Solskjær og Manchester United på Old Trafford på søndag, og i begynnelsen av mars er det Merseyside-derby mot Everton.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer