- Liverpool ikke til å kjenne igjen

John Arne Riise og Liverpool har bare tatt to av 21 mulige poeng i ligaen på de sju siste kampene. Tidligere Wimbledon-manager Lars Tjærnås tror poengsankingen kan bli like laber i tida framover.

Tror du Liverpool kan kjempe om ligagullet?

Si din mening!

Da Drillo og Tjærnås var managere i Wimbledon fra sommeren 1999 til sommeren 2000, var Arsenal og nettopp Liverpool de to lagene duoen følte seg mest sjanseløse mot. I dag mener han Liverpool ikke er noen stor trussel - og ikke er til å kjenne igjen fra da.

- Liverpool var opptatt av å ha høyt tempo forbi leddene. I dag er det labert tempo - og spillet foregår på tvers av banen. Det virker som om de har skrudd klokka noen runder tilbake, og gått tilbake til den gamle bootroom-filosofien, hvor pasninger og possession var viktigere enn gjennombrudd og å skape målsjanser, sier Lars Tjærnås til Dagbladet.

Ekspertkommentatoren i Canal Plus omtaler spillestilen til de røde som en «lapskaus av et sammensurium».

- Det er vanskelig å lese hva de vil med måten de spiller på. Det ser ikke ut som om de har en idé om hvordan de skal spille. Når du ikke vet om du skal til nord, øst, vest eller sør så er det grunn til bekymring.

Feilkjøp?

Tjærnås er heller ikke imponert over noen av Liverpools kjøp i sommer. Han synes verken El-Hadji Diouf, Salif Diao eller Bruno Cheyrou har styrket laget.

- Det er alle gode spillere, men det betyr ikke at de er gode for Liverpool. Etter en halv sesong i klubben føler jeg at de ikke har tilført laget noe det har trengt. Og det er jo et lite paradoks at det er Milan Baros som står fram, med tanke på at de forsøkte å kvitte seg med ham i sommer, sier Lars Tjærnås.

Ikke imponert

Hønefoss-treneren mener det også er grunn til å spørre seg om alle i ledelsen drar i samme retning.

- Jeg er usikker på om alle i ledelsen tenker fotball-likt. Det kan virke som om Phil Thompson vil tilbake til den gamle Liverpool-stilen, mens Houllier står for noe annet, sier Tjærnås.

Og legger til:

- Houllier har vist at han er en god manager. Men det er ingen automatikk i at du gjør en god jobb selv om du ha gjort det tidligere.

Sju bak Arsenal

Etter 0- 0 mot bykollega Everton i det klassiske Merseyside-derbyet i går ligger «lillebror» Everton fortsatt ett poeng foran Liverpool. Houllier & Co. er helt nede på 6. plass - sju poeng bak Arsenal.

Everton var bare noen små centimeter fra å gjøre jula enda tristere for sine røde rivaler. Det 17 år gamle supertalentet Wayne Rooney smalt ballen i tverrliggeren bak keeper Chris Kirkland et drøyt kvarter før slutt. For Liverpool var John Arne Riise nærmest scoring med to brukbare skuddforsøk i første omgang.

Houllier-rykter

Liverpool opplever også motgang utenfor banen om dagen. Nå ryktes det at manager Houllier skal være i ferd med å trekke seg som manager av helsemessige årsaker. Franskmannen ble hjerteoperert og var borte fra fotballen et halvt år etter at han fikk smerter i brystet og ble kjørt til sykehus da Liverpool møtte Leeds 13. oktober 1991.

Liverpool avviser ryktene på det sterkeste. NB! For første gang i Premier Leagues historie feirer Everton jul foran Liverpool på tabellen.

FAKTA

Premier League

Liverpool- Everton 0- 0.

T: 44025

INGEN JULEGAVE: John Arne Riise og resten av Liverpool-laget har ikke imponert i det siste. På de siste sju kampene har de bare scoret fire mål.