Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-jubelen stilnet på overtid

Nå spøker det for sjansene til avansement.

SCORET PÅ OVERTID: Lisandro snek seg gjennom Liverpool-forsvaret på overtid og gjorde veien til åttendelsfinale langt tøffere for engelskmennene. Lyon er på sin side klar for neste runde. Foto: AFP PHOTO / sPHILIPPE DESMAZES
SCORET PÅ OVERTID: Lisandro snek seg gjennom Liverpool-forsvaret på overtid og gjorde veien til åttendelsfinale langt tøffere for engelskmennene. Lyon er på sin side klar for neste runde. Foto: AFP PHOTO / sPHILIPPE DESMAZES Vis mer

||| Lyon - Liverpool 1-1

(Dagbladet): - Vi må vinne de tre siste kampene, sa Liverpool-manager Rafael Benitez etter 1-2-tapet mot Lyon for to uker siden.

I kveld sprakk målsettingen i første forsøk, og det på aller bitreste vis.

Utskjelte Ryan Babel så nemlig ut til å bli den store helten for Liverpool, da han på mesterlig vis banket ballen i krysset fra 25 meter med mindre enn 10 minutter igjen på klokka.

Med 1-0 ville Liverpool hatt sin videre Champions League-skjebne i egne hender. I stedet skjedde det ulykksalige for gjestene noen sekunder på overtid:

DRØMMEMÅL: Utskjelte Ryan Babel sendte i vei en kanon som lenge så ut til å holde til seier. Foto:    AFP PHOTO / PHILIPPE MERLE
DRØMMEMÅL: Utskjelte Ryan Babel sendte i vei en kanon som lenge så ut til å holde til seier. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE MERLE Vis mer

Et langt framspill havnet hos Michel Bastos, som trolig var i offside da ballen ble slått. Han headet like fullt ballen videre mot Lisandro Lopez, men Liverpool-midstopper Sotirios Kyrgiakos hadde tilsynelatende brukbar kontroll.

Men så valgte grekeren å kaste seg inn i en takling, misset, og lot Lisandro få fritt leide mot Pepe Reina. Spissen scoret sikkert, og sendte med det Lyon videre til neste runde.

Etter kampen fikk Benitez spørsmål om dette var et eksempel på hvor grusom fotballen kan være.

FEILET: I stedet for å lede Lisandro vekk fra farlig område kastet Kyrgiakos seg inn i taklingen. Grekeren bommet. Det gjorde ikke Lisandro. Foto: EPA/HORACIO VILLALOBOS
FEILET: I stedet for å lede Lisandro vekk fra farlig område kastet Kyrgiakos seg inn i taklingen. Grekeren bommet. Det gjorde ikke Lisandro. Foto: EPA/HORACIO VILLALOBOS Vis mer

- Jeg synes det. I to kamper mot Lyon har vi sluppet inn mål i siste minutt, som utgjør en enorm forskjell. Vi kunne vunnet, vi hadde sjanser, og vi jobbet hardt. Jeg synes vi var virkelig uheldige. Spillerne gjorde det veldig bra, sier han.

Det er likevel en mager trøst, for nå der det ikke bra ut for Liverpool.

Fiorentina slo som ventet Debrecen enkelt 5-2 i Firenze. Nå er Liverpool avhengige av at Lyon greier poeng borte mot Fiorentina - samtidig som de selv må slå italienerne med minst 3-0 hjemme på Anfield.

DAGENS HARDESTE: Signert Ryan Babel. Foto: REUTERS/Robert Pratta
DAGENS HARDESTE: Signert Ryan Babel. Foto: REUTERS/Robert Pratta Vis mer

- Vi jobbet så hardt, det var synd det skulle ende slik. Fotballen er veldig merkelig. Av og til får du ikke det du fortjener, sier Benitez.

For Liverpool hadde mer enn nok sjanser til å vinne dette. Etter en viss Lyon-dominans i åpningsminuttene tok de raskt kommandoen, og Fernando Torres og Dirk Kuyt misbrukte begge store sjanser det første kvarteret.

Den aller største fikk Andrei Voronin etter rundt halvtimen, da han kom helt alene med keeper. Men selv om ukraineren hadde all verdens tid, og det var stor plass både til høyre og venstre, forsøkte han å tre den mellom beina på Lyons sisteskanse. Og bommet.

TRENGER HJELP: Fernando Torres og Liverpool. Foto:  AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
TRENGER HJELP: Fernando Torres og Liverpool. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES Vis mer

Etter pause fortsatte sjansesløsingen. Lucas Leiva burde gitt Liverpool ledelsen da han fikk skyte fra god posisjon, og Dirk Kuyts brasseretur ble reddet på streken.

Ironisk nok scoret Babel på det som egentlig ikke var en sjanse - men så sviktet det altså den andre veien på overtid.

Det kan bli skjebnessvangert for Liverpool.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media