Coronaviruset: Liverpool - Atletico Madrid

Liverpool-kamp kan stå bak massesmitte

Forskere vil nå se nærmere på om det er en forbindelse mellom coronasmitten i Liverpool og Madrid - og fotballkampen mellom to storlag 11. mars.

RØK: Liverpool og superstjerna Mohamed Salah røk ut av Champions League. Så startet coronakrisa for alvor. Nå er det uklart når turneringen starter opp igjen. Foto: AP Photo/Jon Super
RØK: Liverpool og superstjerna Mohamed Salah røk ut av Champions League. Så startet coronakrisa for alvor. Nå er det uklart når turneringen starter opp igjen. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Datoen er 11. mars, og coronasmittede dukker tilsynelatende plutselig opp i alle verdens kriker og kroker. Norge innfører de mest inngripende tiltakene i fredstid for å bekjempe viruset, dagen etter.

Men i Liverpool, på storstua Anfield, er 52 000 mennesker samlet for en fotballfest. Drøyt 3 000 av dem kommer fra Spania, der det tre dager seinere innføres portforbud og strenge tiltak.

Kort tid etter er smitten også oppdaget i Storbritannia, som en og en halv måned seinere er blant de hardest rammede landene i Europa. Ifølge The Guardian har 246 mennesker dødd i Liverpool.

Manager Jürgen Klopp har allerede kalt det en «kriminell handling» å la kampen bli spilt, ifølge NTB. I ettertid har sinnene blitt satt i kok. Hvordan kunne myndighetene la denne kampen bli spilt med den overhengende trusselen så nær?

Dette skal ettergås nærmere av britiske forskere, skriver blant andre Liverpool Echo.

- Interessant

Det har lenge vært spekulert i at Champions League-kampen mellom Liverpool og Atletico Madrid 11. mars, kan ha vært et av utspringene til coronaepidemien i Storbritannia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer