STOR FORSKJELL: Liverpool og Jürgen Klopp (t.h.) kan få langt færre kamper enn Pep Guardiola og Manchester City. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix
STOR FORSKJELL: Liverpool og Jürgen Klopp (t.h.) kan få langt færre kamper enn Pep Guardiola og Manchester City. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB ScanpixVis mer

Liverpool kan få stor fordel i gullkampen. Det skremmer ikke City

Store forskjeller på hvor mange kamper Tottenham, Liverpool og Manchester City kan spille denne sesongen.

Det er spilt 21 kamper i Premier League, og gullkampen ser ut til å stå mellom tre lag: Liverpool (54 poeng), Manchester City (50 poeng) og Tottenham (48 poeng).

Og det kan bli en stor forskjell på hvor mange kamper de respektive lagene spiller i løpet av sesongen, når vi tar en endelig opptelling i mai/juni.

Foreløpig ser antall kamper spilt slik ut etter sesongens første offisielle kamp i august:

Manchester City - 32 kamper.

Tottenham - 32 kamper.

Liverpool - 29 kamper.

Liverpool har altså spilt tre kamper mindre enn rivalene til nå, men det kan se helt annerledes ut om noen måneder.

Kan bli mange kamper

Liverpool er allerede ute av FA-cupen (tap mot Wolves) og Ligacupen (tap mot Chelsea), hvor både Tottenham og Manchester City fortsatt deltar.

Begge lagene spiller sin andre semifinale henholdsvis 23. og 24. januar, og mens Manchester City er så å si klare for finale etter 9-0 mot Burton i den første kampen, har Tottenham 1-0 å gå på før returoppgjøret mot Chelsea.

Dermed blir det fort finale og én ekstra kamp for begge klubbene, som med maks hell i FA-cupen vil få ytterligere fem kamper på terminlista (seks dersom det skulle bli omkamp), om klubbene kommer helt til finalen som spilles 18. mai.

Det kan altså bety at Spurs og City får sju ekstra kamper i hjemlig cup, mens Liverpool-mannskapet får etterlengtet fri på datoene disse kampene spilles.

Mener City takler det

Manchester City-manager Pep Guardiola uttaler likevel at han heller vil «komme så langt som mulig» i alle de fire konkurransene, enn å få et lettere kampprogram. På spørsmål om han tror det er en fordel for Liverpool, svarer Guardiola:

- Jeg vet ikke - jeg har ikke en teori på det basert på mine erfaringer, sier Guardiola ifølge Sky Sports.

Spanjolen er ikke bekymret over at mannskapet hans må kjempe på flere fronter denne sesongen.

- Dersom alle er i form og skadefrie, så kan vi takle det. Problemet er hvis du har ti skadde spillere, da er det nesten umulig.

Guardiola mener Manchester City har kvaliteten som skal til for å levere gode resultater i alle cuper.

- Jeg foretrekker det (å være i alle fire turneringer, journ.anm.), definitivt. Jeg liker å komme så langt som mulig i de fire turneringene. Da Wigan slo oss ut forrige sesong, var jeg lei meg. Jeg tar cuper seriøst, sier Guardiola.

Champions League

Alle de tre nevnte lagene er også fortsatt med i Champions League, hvor Liverpool møter Bayern München, Manchester City møter Schalke 04 og Tottenham møter Borussia Dortmund.

Hvis et eller to av lagene skulle ta seg til finale, vil det bety fem ekstra kamper. I verste, eller beste, fall, risikerer Manchester City å måtte spille fem ekstra kamper i forhold til Liverpool, hvis de lyseblå tar seg til finale og de røde ryker ut i neste runde.

I så fall har vi følgende scenario ved sesongslutt:

Manchester City - 61 kamper (ved finale i FA-cupen og Champions League).

Tottenham - 59 kamper (ved semifinale i Champions League og finale i FA-cupen).

Liverpool - 48 kamper (ved exit i neste runde av Champions League).

Rolig periode

Liverpool er inne i en veldig rolig periode, noe som sannsynligvis er etterlengtet etter den hektiske juleperioden. De røde skal bare spille fire kamper i løpet av den neste måneden.

Først møter de Brighton og Crystal Palace med ei ukes mellomrom, før det er elleve dager til midtukekampen mot Leicester.

Tottenham og Manchester City skal på sin side spille både FA-cup og Ligacup i samme tidsrom.

Det kan få følger i Premier League.