Liverpool kan miste ni poeng

Skrekkscenario for kriseklubben.

POENGSKREKK: Dersom Liverpool skulle ble straffet med ni poeng, vil de - om de ikke tar poeng i mellomtida - stå med minus tre poeng. Foto: STEVE WOODS/EPA
POENGSKREKK: Dersom Liverpool skulle ble straffet med ni poeng, vil de - om de ikke tar poeng i mellomtida - stå med minus tre poeng. Foto: STEVE WOODS/EPAVis mer

|||(Dagbladet): Det er kanskje greit det er landslagsopphold i Premier League nå, for Liverpool-kaoset ser ut til å fortsette i uforminsket styrke.

George Gillett og Tom Hicks har varslet at de vil holde tak i klubben med upopulære nebb og griske klør, og at de fortsatt mener de har rett til å endre styresammensetningen for å hindre et salg til New England Sports Ventures (NESV). Liverpool-ledelsen mener derimot de har bevis som kan knekke Gillett og Hicks.

Det er nå planlagt et bikkjeslagsmål i retten neste uke.

Milliardgjeld Nå kommer det også fram at enden på visa i verste fall kan koste Liverpool ni poeng.

Utgangspunktet har hele veien vært at Premier League ikke vil straffe klubben selv om Kop Holdings blir erklært insolvent (ikke betalingsdyktig), men nå viser det seg at det kan ende med poengstraff.

Royal Bank of Scotland kan sette Kop Holdings, selskapet som er eid av Gillett og Hicks, under administrasjon dersom de fortsetter å blokkere salget til NESV og ikke har betalt ned gjelda på nesten 2,6 milliarder kroner innen 15. oktober.

Årsaken til at det kan føre til ni minuspoeng er at Kop Holdings utelukkende driver med eierskapet av Liverpool.

- Det er ikke helt klart om en nipoengsstraff vil slå inn, men det kan skje, sier en kilde til Associated Press.

Spurs straffet Det vil være en spesielt hard straff, og vil trolig skape rabalder i England - og en slik utgang vil nok sitte langt inne.

West Ham har blitt brukt som eksempel på hvorfor Liverpool ikke vil bli straffet. Londonerne slapp poengstraff da det islandske selskapet som eide dem ble satt under administrasjon.

Hammers var derimot bare en del av et større selskap med flere greiner, mens Kop Holdings bare er engasjert i Liverpool.

Det vil i så fall ikke være første gang en Premier League-klubb blir poengstraffet. Tottenham ble i utgangspunktet ilagt 12 minuspoeng før 1994/95-sesongen, en straff som ble redusert til sekspoengstrekk. Klubben vedgikk ei lang rekke uregelmessige utbetalinger til spillere. Klubben ble også bøtelagt.

- Jeg lurer på om de (Premier League) vil ha pengene i en brun konvolutt, sa styreformann Alan Sugar ifølge The Independent.

Og som kjent ble også Portsmouth ilagt poengstraff forrige sesong, da de mistet ni poeng.