Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool kan redde europacup om de taper mot Spurs

- Det kan bli en absurd situasjon, sier supporterleder.

VÆR SÅ GOD, LUKA: Jamie Carragher og Liverpool kan være avhengig av å tape mot Tottenham på Anfield den 15. mai for å kvalifisere seg til Europaligaen, såfremt Manchester City har vunnet FA-cupen dagen i forveien og Spurs har sjansen på fjerdeplassen. Foto:  REUTERS/Eddie Keogh
VÆR SÅ GOD, LUKA: Jamie Carragher og Liverpool kan være avhengig av å tape mot Tottenham på Anfield den 15. mai for å kvalifisere seg til Europaligaen, såfremt Manchester City har vunnet FA-cupen dagen i forveien og Spurs har sjansen på fjerdeplassen. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

(Dagbladet): At det å tape fotballkamper kan hjelpe et lag til europacupen høres ut som en historie fra bakvendtland.

Det kan imidlertid bli en realitet for Liverpool i sesongens nest siste kamp, hjemme mot Tottenham den 15. mai. Forklaringen er som følger:

Redaktøren for Liverpools hjemmeside, Jimmy Rice, fikk i dag bekreftet at det laget som blir nummer seks i Premier League er kvalifisert for Europa League dersom Manchester City vinner FA-cupfinalen og i tillegg blir nummer fem i serien.

Om City vinner FA-cupfinalen og greier fjerdeplassen som gir Champions League-billett, vil tapende finalist Stoke stikke av med den siste Europa League-plassen.

- Vi får et dilemma
Med andre ord må Liverpool håpe at City vinner FA-cupfinalen, samtidig som Tottenham greier å ta seg forbi de lyseblå i kampen om fjerdeplassen. Og nettopp her spiller Liverpool en nøkkelrolle, ettersom de møter Spurs på Anfield dagen etter FA-cupfinalen.

Dersom Tottenham på dette tidspunktet er i posisjon til å havne foran City på tabellen vil det kunne lønne seg for Liverpool å tape kampen - enn hvor absurd det høres ut.

Formann i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller, er klar over problemstillingen. Og han synes det er vanskelig å ta stilling til hva han vil håpe på dersom det spesielle scenariet slår til.

- Det kan oppstå en absurd situasjon. Vi håper selvsagt at Liverpool skal klare å kvalifisere seg for Europa League, men hvis det er slik at Liverpool må tape for å greie det får man et lite dilemma. Jeg må innrømme det. Men det er klart, Liverpool vil aldri kunne legge seg i en slik situasjon, sier han til Dagbladet.

- Hvis du skal være helt ærlig: Hva vil du håpe på dersom Liverpool må tape for å kunne oppnå europacupspill?

- Du får ringe meg igjen hvis det skulle gå slik. Jeg kan si det sånn, at hvis Liverpool da hadde tapt ville det ikke vært et tap noen ville vært særlig lei seg for. Men jeg vil selvfølgelig ikke at Liverpool skal tape med vilje, det strider mot alt klubben står for. Jeg tror jeg velger å si at vi tar det når situasjonen eventuelt oppstår.

- Men det er viktig for Liverpool å komme ut i Europa?

- Det er det. Men det er utrolig viktig at man alltid spiller for å vinne. Det har noe med holdninger, stolthet, ærlighet og fair play å gjøre, vi vil ikke at Liverpool skal være et lag som tyr til usportslige metoder. Slik for eksempel Frankrike gjorde da de handset seg til VM. Liverpool skal ikke vinne på juks. 

Dårlig statistikk på Anfield
Det begynner å bli fryktelig lenge siden Tottenham slo Liverpool på Anfield i en seriekamp. Vi må helt tilbake til 25. august 1993 for å finne sist gang det skjedde, den gang vant London-laget 2-1.

Status i Premier League akkurat nå er at City innehar fjerdeplassen med 56 poeng, mens Tottenham følger på plassen bak med 53. Sistnevnte har i tillegg en kamp mindre spilt - og med seier i hengekampen vil de stå helt likt.

Liverpool er på sjetteplass med 49 poeng, men trues av byrival Everton som bare har to poeng mindre.

Med tap mot Spurs kan de dermed risikere å ramle ned til sjuendeplass, dersom lagene følger hverandre poengmessig framover.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media