Liverpool kan ryke i kveld

Uten seier mot vesle Basel er John Arne Riise og Liverpool utslått. Dagbladet.no følger Champions League direkte fra kl. 20.45.

Liverpool starter bortekampen i Sveits med vissheten om at bare tre poeng holder. Uavgjort eller hjemmeseier gir Basel plass i andre fase i Champions League.

- Vi skal vi alt mot Basel, og vi har et motto som sier at et godt lag aldri taper to ganger på rad, sier Liverpool-manager Gerard Houllier.

Tape gjorde Liverpool borte mot Middlesbrough i helga. Og det samme skjedde i siste Champions League-kamp mot Valencia på Anfield.

Nederlaget på Riverside var det første i ligaen i år, mens hjemmetapet mot John Carew og co. var det første hjemme på 11 måneder.

- Vi er fortsatt det beste laget i Premier League, og vi har vunnet fem trofeer de siste sesongene. Vi er på rett spor og foran skjema, sier den franske treneren som feirer fire år i Liverpool-stolen denne uka.

- Den beste måten å feire dette på i klubben er å skaffe resultatet som gir oss plass i neste runde i Champions League.

Dagbladets tippeekspert Jon Sagbakken tror ikke Houllier har noe å feire i kveld. Han setter en H på Basel på oddskupongen.

- Vi antar at en del engelskmenn tror dette er bare «a-walk-in-the-park», men Basel er ikke noe dårlig lag, og vi blir ikke overrasket om det blir en tidlig exit for de røde, skriver

Sagbakken på Dagbladet.nos spill- og vinn-sider

.

Liverpool er ikke den eneste storheten som kan bli slått ut i kveld. I RBKs gruppe må enten Inter, Lyon eller Ajax nøye seg med Uefacupspill.

Mektige Roma får heller ikke være med videre dersom de taper hjemme mot AEK Athen i gruppe C.

Kveldens Champions League-kamper, gruppe D: Ajax (Nederland) - Inter (Italia). Gruppe A: Arsenal (England) - PSV Eindhoven (Nederland), Auxerre (Frankrike) - Borussia Dortmund (Tyskland). Gruppe B: Basel (Sveits) - Liverpool (England), Valencia (Spania) - Spartak Moskva (Russland). Gruppe C: Genk (Belgia) - Real Madrid (Spania), Roma (Italia) - AEK Athen (Hellas).

(Dagbladet.no)

<B>PÅ SNØRRA:</B> John Arne Riise tapte for George Boateng og Middlesbrough i helga.