Liverpool kan trekke marerittgruppe

Er seedet på nivå tre.

SKEPTISK: Liverpool har dårlig seeding i dagens Champions League-trekning. Selv om det er dårlige nyheter for de røde, er nok ikke Liverpool noen drømmemotstander for noen av de andre heller.Foto: AP /Rui Vieira/ NTB Scanpix
SKEPTISK: Liverpool har dårlig seeding i dagens Champions League-trekning. Selv om det er dårlige nyheter for de røde, er nok ikke Liverpool noen drømmemotstander for noen av de andre heller.Foto: AP /Rui Vieira/ NTB ScanpixVis mer

Liverpool er tilbake i mesterligaen for første gang på fem år, men comebacket kan bli knalltøft.Fraværet i den gjeveste europacupen har kostet for Liverpool. Ikke bare økonomisk, men også rankingpoeng.

Tidligere var det en selvfølge at rødtrøyene var seedet på øverste nivå, men lav koeffisient gjør at storklubben er helt nede på nivå tre under torsdagens trekning til mesterligaens gruppespill.

Det betyr at Liverpool i verste fall kan havne i en «dødens gruppe» med Real Madrid, Borussia Dortmund og Roma.

Gigant Historisk er Liverpool en europeisk gigant. Merseyside-klubben dominerte stort i Europa på 1970- og 80-tallet. Laget var også en maktfaktor i mesterligaen mellom 2004 og 2009. I denne perioden var Liverpool i to finaler (vant i 2005), én semifinale og én kvartfinale.

Av de tre andre engelske lagene er Arsenal og Chelsea førsteseedet under trekningen i Monaco torsdag. Seriemester Manchester City er klar for sin fjerde strake mesterligasesong. De lyseblå har opplevd tøffe grupper de siste årene, men har siden sist klatret opp til nivå to. Det kan bety enklere motstand.

Vanskelig blir trekningen uansett for Åge Hareides Malmö. Den norske treneren har for første gang ledet et lag til mesterligaen, men klubben er lavest rangert av alle de 32 lagene i torsdagens trekning.

Seedingsgruppene: Nivå 1: Real Madrid (Spania), Barcelona (Spania), Bayern München (Tyskland), Chelsea (England), Benfica (Portugal), Atlético Madrid (Spania), Arsenal (England), Porto (Portugal).

Nivå 2: Schalke (Tyskland), Borussia Dortmund (Tyskland), Juventus (Italia), Paris Saint-Germain (Frankrike), Sjakhtar Donetsk (Ukraina), Basel (Sveits), Zenit St. Petersburg (Russland), Manchester City (England).

Nivå 3: Leverkusen (Tyskland), Olympiakos (Hellas), CSKA Moskva (Russland), Ajax (Nederland), Liverpool (England), Sporting Lisboa (Portugal), Galatasaray (Tyrkia), Athletic Bilbao (Spania).

Nivå 4: Anderlecht (Belgia), Roma (Italia), APOEL Nikosia (Kypros), BATE Borisov (Hviterussland), Ludogorets Razgrad (Bulgaria), Maribor (Slovenia), Monaco (Frankrike), Malmö (Sverige).

Ingen lag kan trekke en motstander fra samme nasjon. Trekningen begynner klokken 17.45.

(NTB)