Liverpool kjøper Frode Kippe

Den norske U-landslagsspilleren Frode Kippe blir etter alt å dømme Liverpool-spiller like over nyttår. Tirsdag ble Lillestrøm enig med den engelske storklubben om overgangssummen for 20-åringen.

Frode Kippe reiser til Liverpool sammen med proffagent Erik Solér om noen få dager for å forhandle fram den personlige kontrakten med klubben.

Han skal også gjennom en medisinsk test. Går overgangen i orden blir Kippe den femte nordmannen i Liverpool-stallen.

- Partene i saken er blitt enige om ikke å kommentere innholdet i avtalen før Frodes personlige kontrakt er i boks, sier administrerende leder Bjarne Sognnæs i Lillestrøm til NTB. Sognnæs var selv i Liverpool og forhandlet fram avtalen med Anfield-klubbens direktør Peter Robinson.


Framtidsrettet

Fra før spiller nordmennene Vegard Heggem, Stig Inge Bjørnebye, Bjørn Tore Kvarme og Øyvind Leonhardsen i Liverpool. Men Frode Kippe blir neppe redningsmannen manager Gerard Houllier leter etter for å styrke Liverpool-forsvaret.

- De ser på Frode som en framtidsrettet investering. Han blir nok ikke aktuell for A-laget inneværende sesong. Det ga også manager Houllier uttrykk for da jeg pratet med ham. Liverpool ønsker å forme Frode selv, så meningen er at han skal inngå som en del av A-laget, sier Sognnæs.

Liverpool-ledelsen innser at den tar en sjanse ved å hente over den norske U-landslagsstopperen, ettersom Frode Kippe er en ung og urutinert spiller.

- Jeg tror sjansen Liverpool tar er svært liten. Slik jeg kjenner Frode er han voksen for oppgaven, hevder Bjarne Sognnæs.

NTB