Liverpool-kjøper vil beholde Hodgson

På tross av fiaskostart.

SJOKKTAP: Roy Hodgson (t.v) måtte se sitt lag tape mot Ian Holloway og Blackpool søndag. Nå får Liverpool-sjefen tillit fra de nye eierne. Foto: REUTERS/Darren Staples
SJOKKTAP: Roy Hodgson (t.v) måtte se sitt lag tape mot Ian Holloway og Blackpool søndag. Nå får Liverpool-sjefen tillit fra de nye eierne. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

|||(Dagbladet): Siste gang Liverpool opplevde en dårligere seriestart enn årets var Winston Churchill statsminister i Storbritannia, i 1953.

Roy Hodgson er manageren som har fikset bare én seier av sju mulige, pluss fadesen mot Northampton i ligacupen.

Nå får den tidligere Fulham- og Viking-treneren et klapp på skulderen av styreformann Martin Broughton - mannen som står bak salget av klubben til amerikanske New England Sports Ventures (NESV).

- De er veldig fornøyde, de mener manageren vår er den rette personen til å ta klubben framover, sier Brougton ifølge nyhetsbyrået PA.

Alt skal gjøres rett Nå skal det sies at en såkalt «vote of confidence» ofte gis i britiske fotball, rett før vedkommende manager likevel får fyken.

Men Broughton virker oppriktig, og forklarer at Red Sox-eierne ledet av John W Henry først og fremst er ute etter suksess på banen.

- De snakker entusiastisk om å vinne, om å investere i laget, stadionutbygging og gjøre  alle ting på rett måte. Jeg tror de kommer til å være aktive i driften, historikken viser det samme, sier Brougton.

Hodgson har bare vært i klubben siden juni, og han er glad for at NEVS har dukket opp for å avløse George Gillett og Tom Hicks som formyndere av fotballklubben.

RETT MANN: Martin Broughton ansatte Hodgson i sommer, og sier at klubbens framtidige eiere ikke har planer om å bytte trener. Foto: EPA/LEE SANDERS
RETT MANN: Martin Broughton ansatte Hodgson i sommer, og sier at klubbens framtidige eiere ikke har planer om å bytte trener. Foto: EPA/LEE SANDERS Vis mer

- Det er positivt, selvsagt er jeg lettet. Dette har pågått en stund, og jeg vet hvor hardt styret har jobbet for å få det til. Det har ikke vært lett for dem (styret) fordi eierne hadde andre og høyere mål med salget. Men nyheten om at det ser til å ordne seg gjør meg lettet, sier Hodgson.

Ikke alle er like sikre som Hodgson, Hicks og Gillett har protestert mot salget til NEVS fra første stund. Først og fremst fordi duoen mener Liverpool er underpriset når klubben går for omlag 2,9 milliarder.

Taper 1,4 milliarder En talsmann for Hicks bekrefter i dag at det blir et bikkjeslagsmål i retten rundt salget, neste uke. De uskjelte amerikanerne står på at Brougton ikke hadde rett til å motsette seg utskiftninger i styret onsdag kveld, et skifte som ville ført til avslag på budet som styreformann Brougton aksepterte.

Hvis NEVS overtar kontrollen taper Hicks og Gillett 1,4 milliarder på investeringen - minst.

- Brougton hadde ikke rett til å gjøre det han gjorde, styret ble rettmessig sammensatt på nytt. Og det nye styret aksepterer ikke transaksjonene som ble foreslått, sier Hicks-talsmann Mark Semer til Bloomberg News.

NY SJEF: John W. Henry er frontfigur for selskapet som skal kjøpe Liverpool. Her på kamp med Boston Red Sox, det amerikanske baseballaget som fikk suksess med NESV. Foto: EPA/MATT CAMPBELL
NY SJEF: John W. Henry er frontfigur for selskapet som skal kjøpe Liverpool. Her på kamp med Boston Red Sox, det amerikanske baseballaget som fikk suksess med NESV. Foto: EPA/MATT CAMPBELL Vis mer