Liverpool-kjøpere avviser «melking»

- Har langsiktige planer, sier Dubai-selskapet.

(Dagbladet.no): Den engelske avisa Daily Telegraph kunne i dag avsløre at Dubai International Capital (DIC), som er i forhandlinger om oppkjøp av Liverpool FC, har planer om å selge klubben med milliardfortjeneste etter sju år.

I kveld avviser DIC at de bare er ute etter å hente kortsiktige gevinster.

- Det DIC planlegger, er å forsikre - foutsatt at en avtale kommer i havn - at Liverpool har de beste mulige midler for å utvikle seg under forvaltning av DIC, sier en kilde i selskapet ifølge PA.

- Vil bli drevet godt

Selskapet sier det er viktig for dem å sørge for midler til bygging av nytt stadion og styrking av spillerstallen.

- Skulle DIC kjøpe klubben, vil Liverpool bli drevet godt både på og utenfor banen, hevder kilden.

Selskapet avviser at det allerede foreligger planer om å selge klubben.

Kan ikke selge før kjøp

HVOR BLIR DET AV PENGENE VÅRE? Disse to Liverpool-supporterne på Anfield lille julaften virket ikke spesielt bekymret for arabiske investorer. Foto: Reuters/Scanpix
HVOR BLIR DET AV PENGENE VÅRE? Disse to Liverpool-supporterne på Anfield lille julaften virket ikke spesielt bekymret for arabiske investorer. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- DIC har fortsatt ikke kommet med et formelt bud, enda mindre en fullstendig avtale. Selvsagt er det ingen planer om å selge noe vi ikke engang har kjøpt enda. DIC er en veldig seriøs investor med betydelige ressurser tilgjengelig og mulighet til å ta langsiktige hensyn.

Dubai International Capital hevder de innser ansvaret som følger med å eie en av Englands mest tradisjonsrike fotballklubber, og insisterer på at de ikke vil forstyrre den daglige driften dersom de får tilslag på et kjøp.

• Din mening: Har Liverpool og klubbens supportere grunn til bekymring om de kjøpes opp av DIC?