Liverpool-klage mot Norge

Gerard Houllier anklager landslaget for løftebrudd om John Arne Riise.

(Dagbladet.no): John Arne Riise spilte 71 minutter da Norge slo Nord-Irland i Belfast 18. februar. Siden har lyskeproblemene hans forverret seg, og han får behandling i stedet for spilltid.

Det får landslaget skylda for.

- Houllier har lagt igjen beskjed på svareren min. Han synes vi overspilte ham litt, sier landslagsassistent Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet.no.

Det var Bjørnebye som møtte Houllier i februar, og fikk klarsignal for at den lyskeplagede backen kunne spille for Norge i Belfast.

11 minutter for mye

Men Houllier ba om at Riise bare skulle spille én omgang eller maks én time. Det tok elleve minutter lenger før han ble tatt av banen og erstattet med Erlend Hanstveit.

- Jeg tror ikke dette er noen big deal, vi snakker åpent ut med Liverpool, sier Bjørnebye.

Men slik høres det ikke ut når Houllier forklarer seg til engelske The Guardian.

- Han var skadd, ble med landslaget, og endte opp med å spille mer enn 70 minutter. Jeg liker det ikke. Han skulle ikke spilt så lenge, og har vært skadd siden han kom tilbake. Jeg skal snakke med Stig og forklare hva jeg synes om det.

Nå blir det i stedet Bjørnebye som slår på tråden til den franske manageren i dag.

- Det viktigste nå er å få John Arne frisk. Jeg skal ringe Houllier, sier Bjørnebye.

Dårlig under Semb?

Ifølge den britiske avisa hadde Liverpool et dårlig forhold til det norske landslaget under Nils Johan Semb. Håpet var at Åge Hareides ansettelse skulle endre på det. Nå mener britene at Hareide har fått en dårlig start.

Det synes ikke Bjørnebye, som sammen med Hareide var på rundtur til de fleste klubbene med norske spillere for en måned siden.

- Vi har et godt forhold til alle, sier Hareide-assistenten.

OVERSPILT:</B> Åge Hareide har fått klage fra Liverpool via sin assistent Stig Inge Bjørnebye.
SEIER OG SKADE: Her feirer John Arne Rise Morten Gamst Pedersens mål i Belfast 18. februar.