Liverpool klare for Champions League

Men norske fans er skuffet.

(Dagbladet.no): Så er det klart, Liverpool får sjansen i neste sesongs Champions League. Det bestemte Uefa i dag.

De regjerende mestrene får en plass i den første kvalifiseringsrunden. Det betyr at Liverpool skal i aksjon midt i sommerferien, de første kampene spilles 12./13. og 19./20. juli.

Og selv om Liverpool-fansen gleder seg i ettermiddag, er det nok litt skuffelse over at klubben ikke fikk innpass i 3. kvalikrunde eller gruppespill.

- Jeg er litt skuffet, for jeg hadde blitt overrasket om ikke Liverpool hadde fått en plass, sier Torbjørn Flatin, redaktør av Liverpool.no og supporterbladet Kopite.

Siden mesteren er toppseedet av Uefa, mener han Liverpool burde gått rett inn i gruppespillet. Nå blir sesongoppkjøringen i juli i stedet en kampperiode.

Liverpools sommerkamper i kvaliken betyr at treningskampene mot Bayer Levekusen og Köln går i vasken. Og avlyst turné i Japan.

- Jeg har blandede følelser, men det er i hvert fall positivt at Liverpool får forsvare tittelen. Men jeg synes de skulle fått plass i gruppespillet, det hadde jeg ment om dette gjaldt Barcelona også, sier Flatin til Dagbladet.no

Liverpools plass i Uefacupen går ikke til et annet engelsk lag. Det betyr skuffelse i Manchester City, som tok åttendeplassen i Premier League.

SEIER I ISTANBUL: 15 dager har gått siden John Arne Riise og Liverpool slo Milan i Champions League-finalen. I dag fikk laget beskjed om at de får være med i neste turnering. Foto: SCANPIX/AP
SEIER I ISTANBUL: 15 dager har gått siden John Arne Riise og Liverpool slo Milan i Champions League-finalen. I dag fikk laget beskjed om at de får være med i neste turnering. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Med Liverpools deltakelse i Champions League har England fem klubber med i turneringen.

Manchester United og Everton går inn i den tredje kvalikrunden, mens Chelsea og Arsenal er seedet rett inn i gruppespillet.

Liverpools plass koster også de andre engelske klubbene penger. Nå må de dele summen på fem, ikke fire.

Ifølge BBC betyr det omlag 60 mill. kroner i tapte inntekter per lag.

- Men ikke for Everton, de blir slått ut i kvalikrunden, kommenterer Liverpool-redaktøren.

Liverpool-fansen må kanskje passe seg for rivalene i byen. At Liverpool spiller første kvalikrunde betyr at de kan trekkes mot nettopp Everton i 3. runde.

Liverpool har ingen beskyttelse mot lag fra samme nasjon, og kan trekke Chelsea på nytt dersom rødtrøyene går til gruppespillet.

Uefas vedtak i dag betyr regelendring: Fra og med neste år er tittelholderen igjen
kvalifisert.

• Rettferdig at Liverpool får sjansen? Skriv i bloggen

NY SJANSE: John Arne Riise og co viste frma pokalen for hele Liverpool. Nå er de blitt tildelt en kvalikplass for neste sesongs turnering.