Liverpool klatret fire plasser etter klønete selvmål

- Vi var heldige, erkjenner Dalglish etter 1-0 mot Fulham.

KLØNETE: Liverpool fikk med seg alle tre poengene da John Paintsil og David Stockdale rotet det til foran mål i det 52. minutt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
KLØNETE: Liverpool fikk med seg alle tre poengene da John Paintsil og David Stockdale rotet det til foran mål i det 52. minutt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Liverpool - Fulham 1-0.

Liverpool fikk noen svette sluttminutter hjemme mot Fulham, men slapp med skrekken takket være godt keeperspill av Pepe Reina og svake avslutninger, hovedsaklig representert ved Moussa Dembele.

Et klønete selvmål av John Paintsil 52 minutter ut i kampen holdt nemlig til Kenny Dalglishs første seier på Anfield siden comebacket og Liverpools andre ligaseier på rad. Det har de ikke klart siden Roy Hodgson ledet dem til tre strake trepoengere i månedsskiftet oktober/november.

- Vi var heldige som vant kampen, men vi tar det med oss videre, for jeg er veldig fornøyd med måten vi kjempet på og innstillingen vi viste, sier manager Kenny Dalglish etter kampen.

Dermed tok Liverpool et solid jafs oppover på tabellen, og er i øyeblikket nummer sju i Premier League.

- Sjuendeplass er en god del bedre enn hva som var tilfelle for noen uker siden, så vi er selvfølgelig veldig fornøyde med det, sier Dalglish.

Fulham-kollega Mark Hughes måtte derimot skuffet konstatere at laget hans fortsatt er å betegne som et bunnlag i Premier League etter kveldens hengekamp.

- Vi har sittet i garderoben og klødd oss i hodet over hvordan i all verden vi ikke fikk med oss noe fra denne kampen, og Liverpool-spillerne har på sin side sikkert klødd seg i hodet over hvordan de klarte å vinne denne kampen. Men sånn er fotballen noen ganger. Man får ikke alltid som fortjent, sier Hughes.

Tvilsom annulering Som i Dalglishs første Anfield-gjensyn mot Everton, gikk vertene rett i strupen på gjestene anført av en spillesugen Fernando Torres.

Knapt fem minutter ut i oppgjøret ekspederte den tilsynelatende revitaliserte spanjolen ballen i nettmaskene bak David Stockdale.

Men der ukas mest omtalte assistentdommer, Sian Massey, lot tvilen komme Liverpool til gode mot Wolves, signaliserte kveldens assistent for offside da Raul Meireles slo ballen i bakrommet der Torres hadde startet.

Avgjørelsen var høyst marginal. Muligens feilaktig.

I så fall var det et kraftig argument mot at forståelsen av offsideregelen er kjønnsbetinget, slik den forhenværende Sky Sports-duoen Andy Gray og Richards Keys anførte da de trodde mikrofonene var avslått.

Uansett utløste ikke avgjørelsen de store protestene fra de røde, som fortsatte jakten på et ledermål med uforminsket styrke.

Det burde ha kommet bare minutter etter annuleringen, da Meireles stupte fram på Martin Kellys kreminnlegg, men Mark Schwarzer-vikar David Stockdale viste prov på utmerkede keeperreflekser da han fikk hånda på portugiserens gode heading.

Liverpool fortsatte å være det førende laget utover i første omgang, uten at det ga seg utslag i de helt store mulighetene.

Sløsende Fulham Etterhvert begynte også Fulham å røre på seg offensivt. Moussa Dembele kom til gjestenes beste mulighet halvtimen ut i kampen, men avslutningen satt - som de også gjorde seinere i kampen - rett på Reina.

Sju minutter etter hvilen inntraff den matchavgjørende situasjonen da Fernando Torres skjøt via Brede Hangeland og i stolpen. Keeper Stockdale og backen John Paintsil klarte aldri å bli enige om hvem som skulle ta seg av den overkommelige returen, og det endte med et klønete selvmål.

- Dessverre kom målet deres etter komiske feil og gjentatte feil. Det er vanskelig å gardere seg mot, sier Hughes.

Stort mer skapte ikke Liverpool av farligheter, men da Fulham ikke maktet å gripe mulighetene som bød seg, endte det med noe å juble for til slutt for sulteforede supportere, som også kunne glede seg over at kaptein Steven Gerrard var tilbake etter tre kampers karantene.

- Med den sesongen vi har hatt, tar vi alle seirene vi kan få, sier Gerrard, som selv ikke hadde noe stort comeback etter suspensjonsavbrekket.