HA DET BRA: Luis Suárez tar med seg døtrene og kona til Barcelona. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
HA DET BRA: Luis Suárez tar med seg døtrene og kona til Barcelona. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB ScanpixVis mer

- Liverpool kommer ikke svekket ut av salget

Supporterleder tror mange er lettet.

(Dagbladet): Så er det endelig klart: Luis Suárez selges fra Liverpool til Barcelona. Ryktene har vart lenge, og blitt stadig sterkere fram til den endelig bekreftelsen nå i ettermiddag. 

Dermed kan Liverpool-supportere verden rundt endelig ta stilling til følgende: Hva føler jeg egentlig om at toppscoreren forlater klubben?

Svarene er like blandede som en pose Twist.

Mer respekt enn Torres - Sportslig sett er det selvsagt et tap for Liverpool å miste fjorårets toppscorer, sier formann Pål Møller i Liverpools offisielle norske supporterklubb. 

Han påpeker at det ikke kommer som noe sjokk, all den tid Suárez også i fjor var på vei bort fra klubben, og at ryktene denne sommeren har blitt stadig sterkere. Møller tror mange Liverpool-supportere nå er lettet.

- Det har vært mye negativt fokus i media om ting klubben helst ikke vil ha oppmerksomhet for. Jeg tror de fleste er lei av alt styret, og ser på det som en lettelse. 

I Barcelona får uruguayaneren drakt nummer ni. Han har skrevet under på en femårskontrakt med katalanerne. At Suárez går til en klubb i et annet land, og ikke til Arsenal, hvor han var på vei i fjor, synes Møller er bra. 

- Han sier jo i uttalelsen sin at han elsker Liverpool. Det hadde blitt vanskelig å tro på om han hadde gått til for eksempel Chelsea eller Arsenal. Nå som han i stedet blir Barcelona-spiller, har han en plausibel forklaring med kona, familien og språket. Det er lettere å akseptere enn Fernando Torres - han har mistet mye respekt. 

Forsterke bakover Men biting og rasismeanklager lagt til side: Luis Suárez er en fantastisk fotballspiller. Nå skal han sammen med Neymar og Lionel Messi utgjøre det som kanskje blir historiens hvasseste angrepstrio. 

Møller tror imidlertid ikke Merseyside-klubben kommer svekket ut av salget, selv om det nå er toppscoreren som forsvinner.

- Angrepet er allerede forsterket med to spillere (Rickie Lambert og Adam Lallana), pluss at vi har Daniel Sturridge fra før. Nå må pengene fra salget brukes fornuftig, og gjerne bakover på banen. Husk av Liverpool slapp inn veldig mye mål forrige sesong, det var bare det at Suárez scoret så fryktelig mange.