UTE I EN MÅNED: Steven Gerrard fikk en strekk på baksiden av låret etter 85 minutter mot Frankrike. Det ble mildt sagt dårlig mottatt i Liverpool. Foto:  REUTERS/Eddie Keogh
UTE I EN MÅNED: Steven Gerrard fikk en strekk på baksiden av låret etter 85 minutter mot Frankrike. Det ble mildt sagt dårlig mottatt i Liverpool. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Liverpool krever Gerrard-erstatning

Sender «bot» på fem millioner til FA.

(Dagbladet): Fabio Capello og FA fikk unngjelde etter at de brøt den muntlige avtalen med Liverpool om å ikke la Steven Gerrard spille mer enn 60 minutter mot Frankrike onsdag.

- Komplett amatørskap, og nå betaler vi prisen for deres inkompetanse, twitter-tordnet klubbens fysiske trener Darren Burgess da Liverpool-kapteinen hinket av banen med strekk fem minutter før slutt.

Nå krever imidlertid Liverpool at FA selv betaler for inkompetansen - gjennom å sende regninga for Gerrards lønnsutgifter de kommende fire ukene direkte til kontorene på Wembley.

Flere engelske aviser, deriblant The Times (krever innlogging), Daily Mail og The Sun, skriver at kravet lyder på 500 000 pund. Det er like i underkant av fem millioner kroner, eller 1,25 millioner per uke Gerrard går skadet.

Landslagssjef Fabio Capello ga i går uttrykk for forståelse over Liverpools frustrasjon, samtidig som han påpekte at han var i sin fulle rett til å beholde Gerrard på banen lenger enn planlagt.

- Om mulig spiller ikke folk mer enn det vi har avtalt med klubbene deres. Men Barry var virkelig skadet, så vi trengte rutine på banen ettersom vi stilte med et veldig ungt lag. Han (Gerrard) sa også at han følte seg bra, så av den grunn ble han værende på banen. Alle som spilte var friske nok til det. Steve var OK. Men vi er selvsagt også lei oss for det som skjedde, forklarte Capello.