Liverpool krever plass i Champions League

Men Uefa vil ikke slippe Liverpool til.

(Dagbladet.no): Fifa-president Sepp Blatter synes det er en god idé. Uefa-sjef Lennart Johansson varsler at Det europeiske fotballforbundet kan slippe inn Liverpool, bare det engelske fotballforbundet søker.

Likevel sier en Uefa-talsmann i dag at det ikke finnes planer om å la Liverpool forsvare gårsdagens seier i Champions League.

- Uefa har ingen planser om revurdere Liverpools posisjon når det gjelder en plass i Champions League, sier kommunikasjonsdirektør Williams Gallard til Sky Sports.

Han hevder overfor BBC Five Live at reglene ikke kan endres midt i sesongen, og at et annet lag må fjernes dersom Liverpool skal ha plass.

Uefa-talsmannen mener det engelske fotballforbundet avgjør, og de har allerede bestemt at Everton får den siste plassen med sin 4. plass i ligaen.


Kanskje Gallard tror saken er ferdig med den uttalelelsen.

Det tror ikke Liverpool, selv om de har seg selv å skylde med femteplassen i Premier League.

- Jeg synes vi skal få lov til å forsvare tittelen. Det kalles tross alt Champions League, og derfor skal mesterne være med, sier Liverpool-kaptein Steven Gerrard til Daily Mirror.

FÅR STØTTE AV MILAN: Uefa er under sterkt press om å gi Liverpool sjansen til å forsvare Champions League-tittelen. Steven Gerrard mener de umulig kan bli utelatt. Foto: SCANPIX/AP
FÅR STØTTE AV MILAN: Uefa er under sterkt press om å gi Liverpool sjansen til å forsvare Champions League-tittelen. Steven Gerrard mener de umulig kan bli utelatt. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Og legger til når han har tenkt seg om.

- Det er ikke mulig at vi ikke får lov til å forsvare tittelen. Ikke etter dette.

Liverpool-direktør Rick Parry er også spent. Offisielt skal avgjørelsen tas i løpet av en måned.

- Jeg tror vi må få en sjanse, sier Parry.

Han får støtte av taperne i går, AC Milan, som vant turneringen for to år siden.

- Jeg synes Liverpool skal få lov til å forsvare tittelen. De er mestere, og da skal de være med, sier Milan-manager Carlos Ancelotti.