KOLLAPSET: Liverpool ledet 2-0. Etter fem minutter sto det plutselig 2-3. Her rusler Ragnar Klavan, Simon Mignolet og Sadio Mané tilbake på banen etter å ha fått et mål mot. Foto: Reuters/John Sibley
KOLLAPSET: Liverpool ledet 2-0. Etter fem minutter sto det plutselig 2-3. Her rusler Ragnar Klavan, Simon Mignolet og Sadio Mané tilbake på banen etter å ha fått et mål mot. Foto: Reuters/John SibleyVis mer

Arsenal - Liverpool

Liverpool ledet komfortabelt. Så kollapset de totalt

Men berget uavgjort mot Arsenal.

Arsenal - Liverpool 3-3 (0-1)

(Dagbladet): Liverpool var klart best i første omgang, og ledet fortjent til pause. Fem minutter ut i andre omgang doblet de ledelsen, og så ut til å gå mot seier.

Så kollapset de totalt.

Arsenal scoret tre mål på omtrent fem minutter, og hadde dermed snudd kampen. Liverpool kjempet seg tilbake og berget uavgjort.

- Jeg syntes vi var det beste laget og gikk fortjent opp til 2-0. Før de scoret kunne vi ha scoret enda to. Men sånn er livet. Vi må bare akseptere at det blir slik, sier Liverpool-trener Jürgen Klopp i intervjuet vist på TV 2.

- Vi kunne forsvart oss bedre på det første målet. Vi kunne også unngått det andre. På det tredje målet ble vi usikre. Her må vi bli irriterte. Men vi kom tilbake og scoret det tredje.

- Jeg er litt irritert, men jeg kan ikke endre det.

Tidlig ledelse

Liverpool fikk en tidlig smell da kaptein Jordan Henderson måtte ut med skade etter bare åtte minutter.

Men Liverpool var ikke nevneverdig preget av det de første 45 minuttene. Da de tok ledelsen etter 25 minutter, var det helt fortjent.

I et lekkert angrep ble ballen spilt fram til Mohamed Salah, som løftet ballen via Arsenal-forsvarer Laurent Koscielny - der Philippe Coutinho headet ballen elegant over Petr Cech.

Doblet

Andre omgang åpnet forrykende. Først hadde Arsenal en stor sjanse ved Alexandre Lacazette, før Liverpool svarte med en kontring i den andre enden.

Fem minutter ut i omgangen doblet Liverpool ledelsen. Nok en gang kom de på et fint angrep, der Premier Leagues toppscorer Salah banket til fra 16 meter og i mål. Enkelt og greit.

SCORET: Mohamed Salah. Foto: AFP PHOTO / Ian KINGTON
SCORET: Mohamed Salah. Foto: AFP PHOTO / Ian KINGTON Vis mer

Arsenal svarte umiddelbart.

Hector Bellerin svingte et innlegg inn foran mål, der Alexis Sanchez avsluttet mellom beina på Simon Mignolet.

Da levde plutselig kampen skikkelig igjen. For Arsenal hadde ingen intensjoner om å la serieren glippe.

Tre på fem minutter

Bare et par minutter senere fyrte Granit Xhaka av en skikkelig kanon fra 18 meter - som satt kontant i nettet bak Mignolet.

Plutselig rant målene inn. På fem minutter hadde Arsenal snudd kampen på Emirates.

KANON: Granit Xhaka scoret et lekkert mål. Foto: NTB Scanpix
KANON: Granit Xhaka scoret et lekkert mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ballen ble snappet på egen banehalvdel, før Arsenal-angrepet fosset frem. Mesut Özil kombinerte fint med Lacazette, som elegant hælsparket ballen tilbake. Özil avsluttet i mål.

- En ny gigantisk sprekk, konstaterte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Det så også slik ut. Plutselig kom Arsenal i angrep etter angrep, og var ved flere anledninger nære ved å gjøre vondt verre for Liverpool.

Men for en fotballkamp det ble.

20 minutter før slutt fant Liverpool rom i Arsenal-forsvaret, og Roberto Firmino vendte opp og avsluttet fra 15 meter. Cech hadde en hånd på ballen, men kunne ikke hindre at den gikk over ham og falt ned i mål. 3-3.