Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-legende kritiserer Riise

Ian Rush mener nordmannen trenger et spark bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Direkte i kveld: Liverpool - Arsenal på http://live.dagbladet.no

(Dagbladet.no): Foruten en ankelskade som holdt ham ute av spill noen uker, har John Arne Riise har vært bankers som venstreback for Liverpool denne sesongen.

Men Riises formkurve har ikke pekt oppover den siste tida - og da Liverpool forsvant ut av FA-cupen mot Arsenal på lørdag var nordmannen skyld i ett av baklengsmålene.

I går la ikke manager Rafael Benitez skjul på at han forventer seg mer fra Riise. Nå får han også kritikk fra en av de virkelig store Liverpool-legendene, Ian Rush, som er Liverpools mestscorende spiller gjennom tidene med 346 mål.

Trenger et spark bak

I sin faste spalte i Liverpool Echo mener den gamle storscoreren at Riises prestasjoner har falt denne sesongen.

«Det er noen spillere som trenger konkurranse til enhver tid for å spille bra. Jeg vil plassere John Arne Riise i den kategorien. Riise har vært en stor spiller for Liverpool gjennom mange år, og har scoret noen minneverdige mål, men det er ingen tvil om at formen hans har dalt denne sesongen.», heter det i spalten.

Når Liverpool møter Arsenal på ny i kveld i ligacupens kvartfinale, velger trolig Benitez å bruke brasilianske Fabio Aurelio på venstrebacken.

image: Liverpool-legende kritiserer Riise

Det kan være et nødvendig spark i baken for Riise, skriver Rush, som mener mangelen på konkurranse har skylden for den svake formen.

«Jeg vil hevde det er så enkelt som at han vet plassen hans er sikker. Fabio Aurelio har slitt med skader, det samme har Steve Warnock, og det har gitt Riise en trygghetsfølelse. Dersom Liverpool henter Lucas Neill, ville det ikke bare bety at laget får en ny forsvarsspiller, men det kan også inspirere Riise til å hente fram sitt beste igjen.»

Mangler slagkraft

Det er ikke bare John Arne Riise Rush er bekymret for. Han mener laget rett og slett ikke har nok klasse til å kunne matche de aller beste lagene.

«Min største bekymring foran siste del av sesongen er hvorvidt Liverpool har nok kvalitet til å ryste lag av den absolutte verdensklasse»...«Man får alltid følelsen av at vi er i alvorlig trøbbel når vi slipper inn det første målet, mens lag som Manchester United, Arsenal og Chelsea alltid vil ha styrke nok til å ha slå hardt tilbake.»

Før Arsenals 3-1-seier på lørdag var Liverpool ubeseiret på hjemmebane denne sesongen. Nå frykter Rush at tapet på langt nær blir det siste.

«I løpet av de neste ukene skal både United, Chelsea og Barceloa komme til Anfield, men jeg mistenker at ingen av dem vil komme med særlig frykt.»

• Din mening: Mangler Liverpools det siste giret til United, Chelsea og Arsenal?

MÅ PRESTERE BEDRE: De siste dagene har både manager Rafael Benitez og Liverpool-legende Ian Rush gått ut med kritikk av John Arne Riise. - Riise har vært en stor spiller for Liverpool gjennom mange år, og har scoret noen minneverdige mål, men det er ingen tvil om at formen hans har dalt denne sesongen, mener Rush. Foto: REUTERS
MÅ PRESTERE BEDRE: De siste dagene har både manager Rafael Benitez og Liverpool-legende Ian Rush gått ut med kritikk av John Arne Riise. - Riise har vært en stor spiller for Liverpool gjennom mange år, og har scoret noen minneverdige mål, men det er ingen tvil om at formen hans har dalt denne sesongen, mener Rush. Foto: REUTERS Vis mer
image: Liverpool-legende kritiserer Riise
<B>FAST SPALTE</B>: Ian Rush skriver i lokalavisa Liverpool Echo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!