Liverpool-legende raser

Liverpool-legenden Kenny Dalglish er misfornøyd med hvordan den engelske fansen i Paris ble behandlet.

KLATRER: Billettløse fotballsupportere klatrer over sperringene for å slippe inn på Champion League-finalen i Paris. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det oppsto fullstendig kaos utenfor Stade de France i forkant av Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid lørdag kveld. Som følge av hendelsen ble kampen utsatt i 36 minutter.

Liverpool-legenden Kenny Dalglish var ikke fornøyd etter kampen, og mente den engelske fansen hadde blitt behandlet dårlig.

- Liverpool-fansen er spesielle, men måten de ble behandlet på av myndighetene var en vits. Ingen skal trenge å være redde for å gå på en fotballkamp. Takk til alle som kom til Paris. Jeg håper alle kommer trygt hjem, skrev skotten på Twitter.

REAGERER: Kenny Daglish. Foto: PA Photos
REAGERER: Kenny Daglish. Foto: PA Photos Vis mer

I en pressemelding etter finalen kom Liverpool med følgende beskjed:

- Vi er dypt skuffet over problemene våre fans møtte denne kvelden på Stade de France, skrev Liverpool i en uttalelse lørdag kveld og la til at de ønsker etterforskning av de «uakseptable» problemene.

Uefa har uttalt at de vil se nærmere på hendelsene i samarbeid med det franske fotballforbundet og fransk politi. De forklarte kaoset på følgende måte:

- Inn mot kampen ble inngangen til Liverpool-fansen blokkert av tusenvis av supportere som hadde kjøpt falske billetter som ikke fungerte. I det folkehavet fortsatte å bli større, valgte politiet å fjerne menneskene med tåregass og tvang dem bort fra stadion, het det i uttalelsen.

SAMMENSTØT: Real Madrid sikret seg sin 14. Champions League-tittel etter seieren over Liverpool. I seiersrusen havnet flere supportere i konflikt med politiet. Vis mer

Også etter finalen oppsto det kaotiske scener i den franske hovedstaden.

- Demonstranter kaster prosjektiler og politiet bruker tåregass, skrev France 24 på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer