Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-legende Ronnie Moran har gått bort

Den tidligere spilleren ble 83 år gammel. 

(FourFourTwo): Ronnie Moran (83) gikk bort i morges etter kort tids sykdom, melder Liverpool Echo.

Den tidligere venstrebacken tilbrakte hele sin karrière som fotballspiller i Liverpool FC, og trente også laget ved to anledninger. Han hadde og har stor status i klubben.

Han er mest kjent for å være en del av «Boot Room»-kulturen på Anfield, hvor trenere i Liverpool diskuterte laget, motstandere og taktikk fra 1960-årene til 1990-årene. Moran var en av de første som deltok på disse møtene, sammen med blant andre Bill Shankly.

Moran var både spiller, kaptein, trener, assistentmanager, fysioterapeut og manager i Liverpool. Han var den som hadde vært lengst i klubben da han gikk av med pensjon i 1999. Likevel holdt han seg i nærheten av treningsfeltet Melwood i nyere tid.

Han startet spillerkarrièren på Anfield i 1949 og ble profesjonell i 1952. Han spilte totalt 16 sesonger for Liverpool.

Han tok også over som midlertidig hovedtrener da Kenny Dalglish sensasjonelt sa opp jobben i 1991, en jobb han hadde i ti kamper. Det samme skjedde da Graeme Souness opererte hjertet året etterpå. Da hadde Moran jobben i snaut tre måneder.

Moran var kjent for å være en mann som ønsket å opprettholde en streng disiplin i klubben, skriver Liverpool Echo.

Da nyheten ble kjent, strømmet det til med kondolanser i sosiale medier. Liverpool-legende Jamie Carragher er blant dem som hedrer Ronnie Moran.

«Jeg er knust over å måtte fortelle alle på vegne av familien at min far har gått bort i morges etter kort tids sykdom», skriver sønnen Paul på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media